Náci karlendítéssel üdvözöltek egy zsidó tanárt a diákjai Kanada legnagyobb középiskolájában

Náci tisztelgéssel fogadta több diákja a torontói Valley Park középiskola francia tanárát – mondta Shari Schwartz-Maltz, a North York-i kerületi iskolaszék szóvivője a City News helyi televíziónak kedden. Az oktatási intézményt Kanada legnagyobb középiskolájaként tartják nyilván.

„Miután visszatért az osztályterembe a tanárnő, néhány diák körbevette és Heil Hitler köszöntéssel pózoltak neki. A gyűlölködő és bántó incidens rendkívül felzaklatta a tanárnőt, aki történetesen zsidó és holokauszt-túlélők gyermeke” – derült ki az interjúból, amelyet a Jewish Telegraphic Agency szemlézett.

Shari Schwartz-Maltz, aki az iskolaszék Zsidó Örökség Bizottságának elnöki tisztségét is betölti, hangsúlyozta: a történtek következményekkel fognak járni a diákokra nézve, e mellett pedig bővíteni fogják a holokausztoktatási programjaikat. Egyértelmű, hogy valami elromlott a torontói állami iskolarendszerben, a jelenség azonnali figyelmet igényel – jegyezte meg.

Az ügyben a rendőrség is eljárást indított, de további részleteket nem árultak el.

A legutóbbi incidens után a Los Angeles-i székhelyű Simon Wiesenthal Központ kanadai ága „sürgős beavatkozást” kért az iskolaszéktől.