hogyan segíthetsz?

A Tett és Védelem Alapítvány zsidó szervezetek civil kezdeményezése, amely a zsidó tradíciókat követve kész határozott lépéseket tenni az egyre inkább elharapódzó antiszemita jelenségek visszaszorításáért.

támogatásForródrót: (+36 1) 51 00 000

Hírek

Belga egyetemen a siketeknek szóló jelnyelvben kampós orrúként jelenítették meg a zsidókat

“... a zsidókat hosszú pajeszt pöndörgetve próbálják megjeleníteni, ami már sokkal problematikusabb.” – véli Margolin. “Azonban az utolsó két video, melyben a zsidó hosszú, kampós orral fejezik ki, már kimeríti a rasszizmus fogalmát”, véli az EJA vezetője.

Milyen hosszú a régi bűnök árnyéka?

Yann Moix francia író nemrég publikálta a nagy tekintélyű Grasset kiadónál Orléans című önéletrajzi ihletettségű regényét, melyben gyerekkori szülői bántalmazásokról is szó esik. Miközben a családdal folytatott nyilvános polémia – például az apa kategorikusan tagadó, és a fiát nem éppen jó színben feltültető nyilatkozata – színesítette a megjelenést, és minden bizonnyal növelte az eladott példányszámot, az Express nevű lap nyilvánosságra hozta, hogy az ifjú Moix huszonéves korában egy holokauszt-tagadó, antiszemita lapban publikált. Az író először tagadta, hogy a lap által megszerzett anyagok az övéi lennének, majd elismerte a szerzőséget, és bocsánatot is kért.

A bolgár oktatási és tudományügyi miniszterhelyettessel tárgyaltak a TEV képviselői

A találkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy az antiszemitizmus elleni harc nélkülözhetetlen terepe az oktatás, és az ECTPA-hoz hasonló kezdeményezések révén a szakpolitikai döntéshozók konkrét módszerek alkalmazásával szoríthatják vissza az előítéleteket és mozdíthatják elő a toleranciát a felelősségvállalásra való nevelés keretein belül.

Oktatási együttműködésről tárgyalt a TEV Máltán

Valletta, 2019. szeptember 9. Formálódó európai oktatási…

„Nem akarnak itt bennünket!” – Menachem Margolin rabbi, EJA vezetője

A kóser vágás Belgium nagyrészén történt betiltása egyenlő…