A TETT ÉS VÉDELEM ALAPÍTVÁNY

SHOMRIM ÖNKÉNTES HÁLÓZAT

Magyarországon a zsidó közösségek fenyegetettsége európai összehasonlításban a legalacsonyabb volt, a rendvédelmi szervek példamutatóan biztosították a nyugalmunkat. Az elmúlt napok eseményei azonban előhívták az igényt arra, hogy bízva a rendvédelmi szervek garanciáiban, mi magunk is tevékenyen lépjünk fel a megelőzés, kockázatok elemzése és intézményeink védelme érdekében.

A zsidó hagyományokban gyökerező öngondoskodás jegyében létrehozzuk a SHOMRIM önkéntes hálózatunkat, melynek elsődleges küldetése a zsidó közösség fizikai biztonságának biztosítása az antiszemita támadásokkal szemben. A SHOMRIM feladata – szoros együttműködésben a rendvédelmi szervekkel – az erőszak megelőzése, illetve annak hatékony megállítása az esetleges fenyegetések esetén. A SHOMRIM célja, hogy lelkes, a zsidóellenesség és a szélsőséges megnyilvánulások ellen tenni akaró önkénteseket gyűjtsön tagjai sorába. Alapvető feladata a fizikai biztonság biztosítása az intézményeinkben, a közösségi eseményeinken, elősegítve a virágzó zsidó életet Magyarországon.

A SHOMRIM az alábbi feladatra várja az önkéntesek jelentkezését:

  • Intézmények, rendezvények védelme
  • Internetes gyűlölet-tartalmak elemzése, szűrése, moderálása

A SHOMRIM minden szükséges képzést biztosít önkéteseinek ahhoz, hogy részben önállóan, részben csapattagként tudjanak cselekedni a közösségünk biztonságáért.

Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Jelentkezés SHOMRIM önkéntesnek

Amennyiben szeretne új készségeket elsajátítani, megvédeni magát és hozzájárulni a közösség védelméhez és jelentkezne a SHOMRIM önkéntes közösséghez és részt venni a képzéseket, kérjük, töltse ki az alábbi online jelentkezési űrlapunkat.

A SHOMRIM összes képzése ingyenes.

Önkéntes jelentkezési lap

Az űrlap elküldése előtt minden *-gal jelölt mezőt ki kell tölteni.
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.