„Mocsok zsidó”-nak nevezték és halállal fenyegették meg Jámbor Andrást

„Halálosan megfenyegettek egy durva, antiszemita, »Betyárok« aláírással ellátott, kézzel írt levélben” – írja Facebook oldalán Jámbor András. A Párbeszéd-Zöldek  politikusa szerint a levél tartalma „egyértelműen kapcsolódik ahhoz a lejáratókampányhoz, amit a Fidesz és médiája ellene és a Szikra közössége ellen folytat”.

A levél nyomtatott fejlécében Petőfi Sándor Mit nem beszél az a német… című versének két sora olvasható: „Foglalod a kurvanyádat, De nem ám a mi hazánkat!…”. A címben áthúzták a német szót és helyette azt írták, hogy „mocsok zsidó”. A fejlécen továbbá az áll, hogy Üzenet Simon Peresznek, Izrael elnökének, valamint a Hamász terrorista csoport neve is megjelenik.

A levél tartalma a következő:

„Szóval te nem követtél el semmit? Nem elég, hogy a magyar parlamentben ülsz beteg, pedofil állat létedre? Bizonyos történelmi korokban a hozzád hasonló buzi selejteket elkülönítették, száműzték, hogy ne mérgezzék az egészséges társadalmat. Egész léted a ragály bűzét vetíti. Sajnos a »liberális parlamenti demokrácia« bűnös intézménye lehetővé teszi a selejt felszínre kerülését! Mi majd gondoskodunk róla, hogy a felszín alá kerülj. Rövidesen randa véged lesz. Már igen közel vagyunk!!!”

Aláírás: „Betyárok. Beteg, pedofil állatoknak nincs kegyelem!!!”

Feltételezhetően a levél összefüggésben áll azzal, hogy nemrég a Jámbor András által vezetett Szikra Mozgalom egyik tagjának gépén pedofil tartalmakat találtak. Az ügy kirobbanását követően a férfi öngyilkosságot követett el.