Köves Slomó: Izrael létének megkérdőjelezése antiszemitizmus

„Félelemkeltő, kiábrándító és ébresztő jelenség, amikor százezrek kiáltják a nyugati nagyvárosok utcáin, hogy »halál a zsidókra!« Bízom abban, hogy ezen államok civilizált állampolgárai, amikor látják ezeket a képsorokat és hallják ezeket a rigmusokat, akkor felteszik a kérdést, biztos jó irányban megy az ország, biztos jól tettük, hogy teret engedtünk ennek?

Megtettünk minden, hogy elmagyarázzuk a migránsoknak és betelepülőknek, hogy mi Európa történelme, mit tanult meg Európa az elmúlt száz vagy kétezer évben? Melyek azok a normák, amelyek alapján elvárható lenne egy német, angol vagy francia polgártól, hogy mivel azonosuljon?” – fogalmazott a Hír Tv Napi aktuális című műsorában Köves Slomó.

Napi aktuális – Köves Slomo és Bugnyár Zoltán (2023-11-08) – HÍR TV

No Description

Az EMIH vezető rabbija arra is felhívta a figyelmet, hogy ezeken a tüntetéseken megjelennek a Taliban, az Iszlám Állam zászlói, francia zászlót égetnek el.

„Mi köze van ennek a gázai konfliktushoz? Itt valamilyen sokkal durvább, civilizációs konfliktusról van szó, amelynek a frontvonalában Izrael áll, de valójában nem vele van gondjuk, hanem az egész nyugati zsidó-keresztény civilizációval”

– vélte Köves Slomó.