„Az erőszak erőszakot szül” – reagált Kocsis Máté arra, hogy halálosan megfenyegették Jámbor Andrást

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról írt a Facebookon, hogy bűncselekmény érte a Párbeszéd-Zöldek politikusát, a Szikra Mozgalom képviselőjét, és elvárja a hatóságok gyors és hatékony fellépését. Jámbor András szerdán posztolt arról, hogy egy kézzel írott levélben „mocsok zsidó”-nak nevezték és halállal fenyegették meg. 

A fideszes politikus azonban nem érti, hogy miért csodálkozik Jámbor az őt ért fenyegetésen.

„Aki az erőszak eszközéhez nyúl, az maga is könnyen áldozattá válik. Sokan megmondták előre, így is lett, és ez rossz irány”

– írja Kocsis Máté, aki szerint Jámbor András hazai és külföldi elvtársai, radikális szélsőbaloldaliak magyar embereket vertek félholtra Budapest utcáin.

„Igen, te importáltad hosszú idő után a magyar politikába az erőszakot. (…) A tavaszi szélsőbaloldali vérengzések után azt is tudta minden józanul gondolkodó ember, hogy ebből baj lesz. Ugyanis az erőszak erőszakot szül.”

A frakcióvezető „a teljesség igénye nélkül” felidézi, hogy:

„Ti voltatok azok, akik erőszakkal eltorlaszoltatok vállalkozásokat, erőszakkal közhivatalokat foglaltok el (munkaidőben), a te barátaid fenyegették lámpavasra akasztással a jobboldali embereket, és fantáziáltak arról, hogy vérnek kellene folynia Budapest utcáin. Akkor hallgattál és csak vigyorogtál. Tetszett neked. Most pedig megszeppentél, mert valaki veled csinálja, téged fenyegetnek. Elárulom neked, mindkét eset bűn. Igen, te nem csak áldozata vagy az erőszaknak, hanem elkövetője is. És importőre. Mégis min csodálkozol?”

Kocsis Máté a Szikra Mozgalom egyik tagjához köthető pedofilügyet is feleleveníti. Megjegyzi: a szervezet egyik aktivistájának lakásán hetvenezer pedofiltartalmat is találtak, két-három éves gyermekekről is. A felvételek közül néhány egy másik szélsőbaloldali politikus lakásán készült el, akivel Jámbor András több fotón is együtt szerepel. Az ügy kirobbanását követően a férfi öngyilkosságot követett el. A politikus felháborodásának adott hangot, mivel még mindig nincs következménye a pedofilügynek.