„Iszonyatos gyalázat, amit a cionista zsidó állam Izrael visz véghez, megalakulása óta” – szónokolt korábban Gyöngyösi Márton

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetének széder asztalánál ülő Gyöngyösi Márton az Országgyűlésben 2012-ben elmondott zsidólistázós felszólalásával vált hírhedté, holott ennél meredekebbeket is állított a Jobbik 2013-as anticionista tüntetésén – olvasható a Neokohn összefoglalójában

A lap korábban megírta, hogy David Pressman amerikai nagykövet Gyöngyösi Márton Jobbik-, és Heisler András Mazsihisz-elnök társaságában ünnepelte meg a pészah első estéjét. Felidézte, hogy Gyöngyösi a Parlamentben 2012-ben elhangzott felszólalásával keltett először nemzetközi felháborodást:

„itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak”.

A botrányra reagált Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában úgy vélte, hogy David Pressman legitimálja az antiszemita kijelentéseket, Róna Tamás neológ főrabbi, a Zsima elnöke pedig úgy nyilatkozott, hogy „alapjaiban zaklatja fel a magyarországi valós, hívő zsidó közösséget” az a tény, hogy a Mazsihisz elnöke és zsidólistázó Jobbik vezető együtt ünnepelték a zsidó nép megszabadulását.

A Jobbik-elnöknek azonban egyáltalán nem ez volt az egyetlen antiszemita kirohanása. A korabeli híradások szerint 2013. május 4-én fokozott rendőri jelenlét mellett tartotta meg a Jobbik Budapesten, a Vértanúk terén azt a tüntetést, amelyet

„a bolsevizmus és a cionizmus áldozatainak emlékére”

hirdettek meg a magyar fővárosban akkoriban megtartott Zsidó Világkongresszus kapcsán.

No Title

No Description

A demonstráción nagy számban megjelentek, és alakzatban parádéztak az akkor már betiltott Magyar Gárda bakancsos milicistái.

A rendőrség által betiltott, de bírósági döntéssel utóbb engedélyezett demonstráción a szélsőjobboldali párt külügyminiszter jelöltjeként felkonferált Gyöngyösi Márton beszédében többek között a következőket mondta:

„Azért kell egyre sűrűbben emlékezni a holokausztra, a kis hazánkban azért váltja hézagmentesen a Wallenberg emlékévet a holokauszt emlékév, azért kell a természeti törvényekkel dacoló, az idő előrehaladtával csodálatos módon egyre szaporodni tűnő holokauszt túlélők egyre nagyobb mértékű kárpótlásáról gondoskodnunk, azért kell már az óvodáinkban az Eszter Izraelben nevű kiadvánnyal, általános iskoláinkban pedig nemsokára Rosenberg Dani történetével kábítani a gyerekeinket.”

A Jobbik elnöke sötét szerepet tulajdonított „a világ cionizmus szolgálatában álló zsidóságnak”, és ezzel összefüggésben Izrael Államot a náci Németországon is túlteljesítő népirtással vádolta.

„Azért kell mindenkit, aki Izrael állam politikáját és a cionizmus térhódítását kritizálja az antiszemitizmus bélyegével ellátni, hogy azzal elkendőzzék, eltereljék a figyelmet a cionizmus bűneiről. Arról, hogy a világ cionizmus szolgálatában álló zsidósága bizony milyen sötét szerepet játszott a kommunista diktatúrák működtetésében, és itt bőven elég a patkányforradalom népbiztosainak névsorára, az ÁVH-t és a Rákosi Kádár-rendszer működtetőire gondolnunk. Másrészt pedig arról az iszonyatos gyalázatról, amit a cionista zsidó állam Izrael visz véghez, megalakulása óta immáron 65. éve.”

„Az a módszer, ahogy Izrael állam a nemzetközi jog írott és íratlan szabályait felrúgva kiszorítja az őshonos palesztin népet saját földjéről olyan méretű genocídium, népirtás, amit még a náci Németország főideológusai is megcsodáltak volna. [Erdogan] tudja, hogy a gátlástalan cionista nyomulással szemben egyedül az erő felmutatása hatásos.

Nem úgy, mint a mi vezetőink, Áder Jánossal és Orbán Viktorral az élen. Akik azt gondolják, hogy a megalázkodás, a hétrét görnyedés és a hasmántcsúszás a cionizmus vezetői előtt megbékítik a bosszú népét és a cionista úthenger ettől visszahőköl.

Kedves barátaim, népet és nemzetet még úgy soha nem aláztak meg saját vezetői, mint a magát nemzeti ügyek kormányának kikiáltó jelenlegi garnitúra tagjai, akik kizárólag retorikájukban különböznek nyíltan internacionalista és cionista szociálliberális elődeiktől.”

Gyöngyösi ezután a 2014-re meghirdetett holokauszt emlékév döntését vetette a kormányzat szemére, és Köves Slomó általa vélt szerepét sem mulasztotta el megemlíteni. Érdekes módon – írja a lap, ebben tulajdonképpen közös politikai álláspontra jutott a múlt héten vele széderező Heisler András Mazsihisz elnökkel, aki bojkottot hirdetett a holokauszt 70. évfordulójáról megemlékező kormányzati rendezvénysorozattal szemben.

Lázár János valóban azt gondolja, hogy ha a holokauszt emlékévet meghirdeti, és orwelli logikát követő szavaival élve törvényerőre emeli az emlékezés parancsát és a felejtés tilalmát, a nemzeti identitásunk részévé teszi a holokausztot, és két részre, áldozatokra és bűnösökre osztja saját nemzetét, azzal jó pontot szerezhet gazdijánál, a cionista háttérhatalomnál? Navracsics Tibor valóban azt gondolja, hogyha az államtitkárságán Köves Slomó tollba mondja az új büntető törvénykönyv gyűlöletbeszédét szankcionáló passzusait?

Nesze neked nemzeti szuverenitás? Lecsillapítja ezzel a cionizmus Magyarország elleni gyűlöletét? Kedves barátaim, Orbán Viktor valóban azt gondolja, hogyha ide invitálja a zsidó világkongresszust, megengeszteli a cionistákat, amelyik azért ülésezik itt vezetője, Ronald S. Lauder bevallása szerint, mert Magyarország a világ legantiszemitább országa, és ezzel jelezni szeretnének a nagyvilág felé?

[…]

Az elmúlt hónapok eseményei leplezetlenül igazolják, hogy hazánk a cionizmus hódoltsági területe, a cionizmus kiszemelt gyarmata, ahol nekünk, bennszülötteknek legfeljebb statiszta szerepet szánnak.„

Végezetül Gyöngyösi Márton külön köszönetet mondott a Jobbik támogatásáért az alakzatban felvonult gárdistáknak, akiknek a talán utolsó masírozásával végződött a rendezvény.