Hitler-bajusszal ábrázolta Melonit, Orbánt és Vučićt egy horvát hetilap

Az Express című horvát hetilap Aleksandar Vučić szerb elnököt, Giorgia Meloni olasz leendő miniszterelnököt és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt Hitler-bajusszal ábrázolta.

A hetilap „Achtung: Horvátország három minifasizmus között” címmel jelent meg, és „a szomszédos államok horvátellenes politikát folytató vezetőinek motívumainak elemzését” ígérte – olvasható a Neokohn szemléjében.

Az N1 szerb hírportál szerint az Express címlapját Nikola Szelakovics szerb külügyminiszter, Aleksandar Vulin belügyminiszter és Zorana Mihajlović miniszterelnök-helyettes is elítélte.

Zvika Klein צביקה קליין on Twitter: „Croatian magazine puts #Hitler mustaches on Meloni, Orban and Vucic.@Jerusalem_Post @avucic @GiorgiaMeloni @simonwiesenthal https://t.co/JYWSOIgXQS pic.twitter.com/AhI2EpXYgX / Twitter”

Croatian magazine puts #Hitler mustaches on Meloni, Orban and Vucic.@Jerusalem_Post @avucic @GiorgiaMeloni @simonwiesenthal https://t.co/JYWSOIgXQS pic.twitter.com/AhI2EpXYgX

Szelakovics arra figyelmeztetett, hogy Horvátországnak van oka félni a belső szélsőségességtől, mint olyan országnak, ahol neonácik követtek el bűnös dolgokat a második világháborús alatt, és ahol utcákat és tereket neveztek el az usztasákról, amely idegengyűlöletből és a szomszédoktól való félelemből táplálkozik.

„A három politikus valóban jobboldali konzervatív, azonban nácinak bélyegezni őket egyszerűen undorító és nem felel meg az igazságnak, továbbá rendkívül ízléstelen és sértő a nácik áldozataira nézve”

– mondta Dr. Efraim Zuroff holokauszt-történész, a Wiesenthal Központ kelet-európai ügyekért felelős igazgatója.