Zsidó férfit késelt meg egy tinédzser Zürichben

Egy tizenötéves fiú súlyosan megsebesített egy ötvenéves ultraortodox zsidó férfit szombat este Zürichben – jelentette a helyi zsidó közösség. 

A beszámolók szerint a támadás végrehajtása közben azt kiabálta, hogy “halál a zsidókra!”. A zürichi rendőrség letartóztatta a támadót.

Mossad Commentary on Twitter: „A stabbing attack in Zurich, Switzerland, an Orthodox Jew was stabbed and seriously injured by a Muslim who shouted death to the Jews.The terrorist was arrested by the police. pic.twitter.com/cTBM8N1H9O / Twitter”

A stabbing attack in Zurich, Switzerland, an Orthodox Jew was stabbed and seriously injured by a Muslim who shouted death to the Jews.The terrorist was arrested by the police. pic.twitter.com/cTBM8N1H9O

A hatóságok közleménye szerint nem világos, hogy mi váltotta ki a támadást, de a nyomozás „kifejezetten magában foglalja az antiszemitizmus által motivált bűncselekmény lehetőségét”.

Az egyik szemtanú azt mondta, hogy a gyanúsított nevetett a letartóztatásakor, valamint antiszemita és Izrael-ellenes kifejezéseket hangoztatott.

Az áldozatot súlyos sérülésekkel szállították kórházba, az állapota stabil.

A támadást követően a Svájci Zsidó Hitközségek Szövetsége (SIG) bejelentette, hogy felülvizsgálja a zsidó közösség védelmére hozott korábbi biztonsági intézkedéseit.

„Feltételezhető, hogy jelenleg nem várható további fenyegetés a zsidó emberekre és intézményekre nézve. Ennek ellenére a zsidó közösség minden tagját felszólítjuk, hogy további intézkedésig óvatosan és körültekintően viselkedjen”

– közölte a szövetség.

A SIG-et mélyen megdöbbentette a támadás. Hangsúlyozták, hogy Svájcban nagyon ritkák a zsidók elleni fizikai támadások, az elmúlt két évtizedben nem volt példa hasonlóra.