Rendkívüli: bombariadó hat repülőteret ürítettek ki Franciaországban

FRISSÍTÉS: Már legalább tizenkét repülőteret ürítettek ki bombariadó miatt – közölte a francia polgári légiközlekedési hatóság. Az intézkedés a bordeaux-i, a lyoni, rennes-i, lille-i, toulouse-i, a párizsi beauvais-i, a nizzai, a strasbourgi, a biarritzi és nantes-i repülőteret, valamint a pau-i és a carcassonne-i repülőteret is érintette.

Az AFP francia hírügynökség értesülései szerint terrorveszély miatt hat repülőteret kellett kiüríteni Franciaországban. Lille mellett Brestben, Lyonban (a Bron reptéren), Nantes-ban, Nizzában, Touluse-ban és a párizsi Beauvais reptéren rendeltek el riadót.

AFP News Agency on Twitter: „#BREAKING Six airports across France evacuated after emailed ‘threats of attack’: police source pic.twitter.com/PPHRgnfteZ / Twitter”

BREAKING Six airports across France evacuated after emailed ‘threats of attack’: police source pic.twitter.com/PPHRgnfteZ

A The Sun úgy tudja, hogy a francia hatóságokat először délelőtt telefonon figyelmeztették bombaveszélyre, Párizsban pedig e-mailben a reptéri dolgozóknak küldtek figyelmeztetést. A francia polgári repülési hatóság közölte, hogy Toulouse-ból, Lille-ből és Lyonból jelenleg egy repülő sem száll fel.

Franciaországban a legmagasabb fokú biztonsági készültség van érvényben miután a múlt héten halálra késeltek egy tanárt az Izrael és Hamász közti konfliktus miatt.