Megkéseltek egy zsidó nőt Franciaországban

Késsel megsebesítettek egy fiatal zsidó nőt szombaton a lyoni otthonában. Egyelőre senkit sem vettek őrizetbe, a nő állapota nem életveszélyes – írja az MTI ügyészségi forrásokra hivatkozva. A hatóságok nem zárták ki az esetleges antiszemita indítékot.

Franciaország több városában tüntettek szombat este a gázai palesztinokkal való szolidaritás jegyében. A lyoni ügyészség a megtámadott fiatal nő ügyében „emberölési kísérlet” címén indított eljárást. Egyelőre senkit sem vettek őrizetbe, a nő állapota nem életveszélyes.

A nő elmondása szerint otthonába becsengettek, és amikor ajtót nyitott, egy sötét ruhás, részben eltakart arcú támadó kétszer megszúrta, majd elmenekült. Az ajtóra horogkeresztet festettek, de egyelőre nem tudni, mikor.

A párizsi rendőrkapitányság tájékoztatása szerint szombaton körülbelül 19 ezren vonultak fel számos palesztin zászló alatt Párizsban, egyesek „Szabadítsátok fel Palesztinát” transzparensekkel. Más táblákon a „Bojkottáljuk Izraelt”, „Izrael terrorista állam” feliratok voltak olvashatók.

A rendőrség közölte: nem tiltja be a tüntetéseket, de nem tűr semmilyen rendbontást. Országszerte mintegy negyven megmozdulást jelentettek be.