Provokációnak nevezte Deutsch Tamás Gyöngyösi Márton meghívását a széderestre

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy David Pressman legitimálja az antiszemita kijelentéseket azzal, hogy Gyöngyösi Mártont, a Jobbik – Konzervatívok elnökét meghívta az amerikai nagykövetségen tartott széderestre.

A rendszerváltoztatás óta eltelt több mint harminc év legnagyobb felháborodást kiváltó antiszemita megnyilatkozása Gyöngyösi Mártonhoz kapcsolódik – nyilatkozott a Magyar Nemzetnek Deutsch Tamás, miután David Pressman amerikai nagykövet széderestet tartott, ahol a meghívottak közül egyedüli pártpolitikusként volt jelen Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok elnöke.

Ennél virtiglibb antiszemita kijelentést, mint amit Gyöngyösi Márton tett – zsidó származású emberek listázása, nemzetbiztonsági kockázat elemzése – csak a 20. század legsötétebb korszakaiból találhatunk. Provokáció minden jóakaratú magyar emberrel, valamint a magyarországi zsidó közösséggel szemben egy ilyen embernek a meghívása a legnagyobb zsidó ünnep alkalmából tartott amerikai nagyköveti vacsorára

– szögezte le a kormánypárti politikus.

Hangsúlyozta, hogy ezzel a lépéssel az amerikai nagykövet legitimálja az antiszemita kijelentéseket. Teljesen mindegy, hogy valaki mit tett a múltban, mivel ha kormánykritikus véleményeket hangoztat, akkor azt az amerikai nagykövet szereti – jegyezte meg Deutsch Tamás.

Szerinte az egészben a legdöbbenetesebb, hogy mindehhez segédkezett a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke, aki szintén részt vett a vacsorán.

A 150 ezres magyar zsidó közösség szándékaival éles ellentétben állnak a történtek

– fogalmazott a politikus.

A Jobbik – Konzervatívok elnöke a Facebookon azt írta, hogy „nincs annál meghatóbb és meghittebb élmény egy konzervatív európai számára, mint amikor a zsidó-keresztény kultúrkör valamely vallási közösségének tagjai együtt élik meg élő kapcsolatukat Istennel, vallják meg hitüket Istenük és közösségük előtt”.