A „cionizmus bűneit” emlegette tíz éve a most szédert ünneplő Gyöngyösi Márton

Gyöngyösi Márton tíz éve még a „cionista háttérhatalomról” beszélt, most a zsidóság legszentebb ünnepén, az egyiptomi rabszolgaságból való kiszabadulásra emlékező széderestén kiemelt vendégként szerepel.

A Jobbik – Konzervatívok elnöke 2013 májusában még szólalt fel a Jobbik tüntetésén, amelyet a bolsevizmus és a cionizmus áldozatainak emlékére hirdettek meg a Zsidó Világkongresszus kapcsán. A demonstráción a politikus hosszasan ecsetelte a „cionizmus bűneit”, és valószínűleg maga sem gondolta volna, hogy tíz évre rá az amerikai nagykövet és magyar zsidó vezetők társaságában fogja elkölteni a széder-esti vacsorát, kipával a fején.

Gyöngyösi akkori felszólalásában arról beszélt, hogy „azért kell mindenkit, aki Izrael állam politikáját és a cionizmus térhódítását kritizálja, az antiszemitizmus bélyegével ellátni, hogy azzal elkendőzzék, eltereljék a figyelmet a cionizmus bűneiről”. Szerinte a világ „cionizmus szolgálatában álló zsidósága sötét szerepet játszott” a kommunista diktatúrák működtetésében. A pártelnök úgy vélte, a zsidók iszonyatos gyalázatot követnek el Izraelben az ország megalakulása óta.

Gyöngyösi Márton tíz évvel ezelőtti felszólalása teljes mértékben kimeríti a gyűlöletbeszéd fogalmát, ezért is visszataszító, hogy most az antiszemitizmus elleni küzdelmet használja szavazatszerzésre úgy, hogy soha nem kért bocsánatot a zsidó és magyar közösségtől az alábbi videóban és máshol elhangzó nyíltan hirdetett gyűlöletéért.

 

Gyöngyösi Márton beszéde az Anticionista tüntetésen 2013.05.04.

No Description