Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés. Megvédjük a magyar embereket! – Orbán Viktor

A Tett és Védelem Alapítvány megnyugvással értesült arról, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nem engedélyezi semmilyen gyűlés megtartását 2023. október 13-án, Budapesten, így azt a megmozdulást sem, amelyet egy magánszemély jelentette be „Állj ki Gázáért és bátor embereiért!” címmel.

Örömmel vettük tudomásul, hogy az alapítványunk jogászai által felsorakoztatott érvek, a nemzetközi példák, a magyar alaptörvény és a Btk. vonatkozó passzusai melyek szerint a Hamász és annak vezetői folyamatosan az emberiesség elleni bűncselekmények körébe tartozó népírtásra buzdítanak, ezért a Gáza melletti kiállás a Hamász terrorszervezet melletti kiállást jelenti, valamint a „bátor emberként” aposztrofált személyek pedig nem lehetnek mások, mint a Hamasz terrorcselekményt megvalósító elkövetői elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy a Magyar Kormány és a magyar hatóságok úgy ítélték meg, a közrendet és a közbiztonságot is veszélyeztetné a gyűlés.

A vonatkozó döntés megnyugvást ad a magyarországi zsidó közösség számára és tovább erősíti azt a bizonyosságot, hogy Magyarország továbbra Európa egyik legbiztonságosabb szigete marad a zsidó élet számára.

Megnyugtató és egyben határozott jelzés zsidó közösségek felé a Magyar Kormány azon döntése, melyben elfogadva a rendezvény betiltására vonatkozó kérésünkben foglalt jogi érveket, felelős döntéssel ismét igazolták, hogy egyértelműen fellép a korábban megfogalmazott antiszemitizmussal kapcsolatos zéró tolerancia elve és gyakorlata alapján az antiszemitizmus minden megnyilvánulása ellen.

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában azt mondta, hogy

„A terrorizmus az elfogadhatatlan […] Ezek olyan brutális dolgok, amelyektől az ember egyszerűen megrendül. A második gondolata mindig az az embernek: adjunk hálát a Jóistennek, hogy békében élhetünk”.

A miniszterelnök a Facebookon pedig azt írta, hogy

„Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés. Megvédjük a magyar embereket!”