Izrael romániai nagykövete bepanaszolta a legnépszerűbb román fociklub tulajdonosát az antiszemita kijelentései miatt

Reuven Azar, Izrael bukaresti nagykövete panaszt tett az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) a bukaresti FCSB tulajdonosának antiszemita kijelentései miatt – számol be a maszol.ro. 

Gigi Becali a következőket mondta egy interjúban:

„Az izraeli események… Kivéve, hogy emberek halnak meg, és ez nem jó, minden háború a mi előnyünkre, a románok előnyére válik. A labdarúgásban, és gazdaságilag is. Nem lesz kedvük a futballhoz. Gazdaságilag pedig azért, mert 500 ezer zsidó fog Romániába jönni. Félnek. Van pénzük. Házakat fognak venni. De ez nem fog sokáig tartani. A zsidók uralják a világot, és ti megtámadjátok őket? Megtámadjátok a gyerekeiket? Legfeljebb öt hónap múlva kiirtja őket. A Gázai övezet a földdel egyenlő lesz! Én így látom. Ki fogja őket irtani. Milliárdjaik vannak. Ők uralják a világot! Hogy bánsz el velük? Ez olyan, mintha a Manchester City ellen harcolnék”.

A panasztételt Asztalos Csaba, a CNDC elnöke is megerősítette az Adevărulnak.

 „Most mindenki a Közel-Kelet szakértője, közben soha nem járt a Közel-Keleten. (…) Amíg ezekért a megnyilvánulásokért nem jutunk el az egyéni felelősségre vonásig, nem fogunk előrelépni”

– fogalmazott Asztalos.

November 18-án Felcsúton, a Pancho Arénában játssza a román labdarúgó-válogatott az Izrael elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőmeccsét. A 3800 férőhelyes stadionban összecsen 462 román szurkoló lesz, ennyi belépőt adott az izraeli szövetség. A román ultrák nem vesznek részt a mérkőzésen, mivel nem értettek egyet azzal, hogy a jegyvásárláshoz meg kell adniuk személyi adataikat az Izraeli Labdarúgó Szövetségnek.