Jelentkezz önkéntesnek a SHOMRIM önkéntes hálózathoz!

Magyarországon a zsidó közösségek fenyegetettsége európai összehasonlításban a legalacsonyabb volt, a rendvédelmi szervek példamutatóan biztosították a nyugalmunkat. Az elmúlt napok eseményei azonban előhívták az igényt arra, hogy bízva a rendvédelmi szervek garanciáiban, mi magunk is tevékenyen lépjünk fel a megelőzés, kockázatok elemzése és intézményeink védelme érdekében.  

A zsidó hagyományokban gyökerező öngondoskodás jegyében a Tett és Védelem Alapítvány létrehozza a SHOMRIM önkéntes hálózatot, melynek elsődleges küldetése a zsidó közösség fizikai biztonságának biztosítása az antiszemita támadásokkal szemben. A SHOMRIM feladata – szoros együttműködésben a rendvédelmi szervekkel – az erőszak megelőzése, illetve annak hatékony megállítása az esetleges fenyegetések esetén. A SHOMRIM célja, hogy lelkes, a zsidóellenesség és a szélsőséges megnyilvánulások ellen tenni akaró önkénteseket gyűjtsön tagjai sorába. Alapvető feladata a fizikai biztonság biztosítása az intézményeinkben, a közösségi eseményeinken, elősegítve a virágzó zsidó életet Magyarországon.  

A SHOMRIM az alábbi feladatra várja az önkéntesek jelentkezését: 

  • Intézmények, rendezvények védelme 
  • Internetes gyűlölet-tartalmak elemzése, szűrése, moderálása  

A SHOMRIM minden szükséges képzést biztosít önkéteseinek ahhoz, hogy részben önállóan, részben csapattagként tudjanak cselekedni a közösségünk biztonságáért. 

Jelentkezni EZEN az elérhetőségen lehet.