Várhelyi Olivér: az Európai Bizottság felfüggeszti a palesztinoknak szánt összes támogatást

Az Izrael és népe elleni terror és brutalitás mértéke fordulópontot jelent, nem mehet minden a régi kerékvágásban. A palesztinok legnagyobb donorjaként az Európai Bizottság felülvizsgálja teljes fejlesztési portfólióját, összesen 691 millió euró értékben – írta az X-en Várhelyi Olivér.

Az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa közölte, hogy felfüggesztenek minden, a palesztinoknak eddig nyújtott uniós támogatást.

Oliver Varhelyi on Twitter: „*All payments immediately suspended.*All projects put under review.*All new budget proposals, incl. for 2023 postponed until further notice.*Comprehensive assessment of the whole portfolio. / Twitter”

All payments immediately suspended.*All projects put under review.*All new budget proposals, incl. for 2023 postponed until further notice.*Comprehensive assessment of the whole portfolio.

A bejegyzés szerint minden intézkedést azonnal felfüggesztenek, minden projektet felülvizsgálnak, minden új költségvetési javaslatot, beleértve a 2023-as évre vonatkozót is elhalasztanak, valamint teljesen átértékelik az egész, palesztinoknak nyújtott segélyezési portfóliót.

„Most a béke, a tolerancia és az együttélés alapjaival kell foglalkozni. A gyűlöletre, erőszakra való uszítás és a terror dicsőítése túl sokak elméjét mérgezte meg. Cselekednünk kell, és most kell cselekednünk!”

– zárta bejegyzését Várhegyi Olivér.