Szélsőséges iszlamisták gerjesztik a nyugati antiszemita tüntetéseket

Már rég nem csak a „palesztin szolidaritásról” van szó: erőszakos ellenállást hirdetnek Izraellel szemben, kalifátust és iszlám törvénykezést sürgetnek a nyugat-európai utcai tüntetők mögött álló, a terrorszervezetekhez közel álló erők.

Hetek óta iszlamista és antiszemita felvonulások okoznak botrányt Németországban. Különösen sokkoló volt a minapi esseni tüntetés, ahol is a legradikálisabb iszlamisták a Gázával való „szolidaritás” ürügyén demonstráltak, majd a dolgok elfajultak: az ISIS-re és a tálibokra emlékeztető zászlókat lengetve a kalifátus kikiáltására szólítottak fel Németországban. Az „Allahu Akbar” több ezerszer hallatszott a belvárosban – írja a Bild.

A legnagyobb német napilap szerint mára világossá vált, hogy sok állítólagos palesztinbarát tüntetőt nem Gáza, hanem a vallásháború motiválja. A radikális iszlamisták a közel-keleti háborút ürügyként használják fel hatalmuk kiterjesztésére.

„A terroristák egymást termékenyítik meg. A Hamászt az ISIS inspirálta az Izrael elleni támadásra. Most az ISIS arra használja fel a Hamász-támadást, hogy új támogatókat szerezzen és mozgósítsa a tagjait. Az ISIS, az Al-Kaida és más csoportok a közösségi hálózatokon már a zsidók és a keresztények elleni lázadásra szólítanak fel”

– nyilatkozta a lapnak Eran Lahav (38), az Israel Defense and Security Forum agytröszt iszlamizmus-szakértője, aki óva int attól, hogy alábecsüljük a palesztin szolidaritás leple alatt zajló tüntetéseket.

„Hallgassák csak meg, mit kiabálnak a németországi tüntetéseken. Igen, azt halljuk, hogy ‘Free Palestine’. De ez több ennél. Azt is kiabálják, hogy ‘Takbir’ és ‘Allahu Akbar’, azaz világossá teszik, hogy számukra ez nem palesztin, hanem iszlám háború. Számukra Izrael csak az első lépés ebben a háborúban. Izrael ennek a háborúnak a frontvonala, utána következik a többi”

– mondta a szakértő.

Lahav nyomon követi a különböző terrorszervezetek kiadványait is, és az erőszakra való felhívások tömeges növekedését figyelte meg. Az ISIS és társai magazinjaikban egész listákat tesznek közzé arról, hogyan lehet kárt okozni a zsidóknak, de a keresztényeknek is. Így például felszólítanak „zsidó és keresztény nagykövetségek” megtámadására, zsinagógák felgyújtására és üzletek megtámadására.

A szakértő arra is figyelmeztet, hogy a Hamász Izrael elleni terrorjának mintájára Európában is történhetnek támadások.

„A radikális iszlamisták látják a Hamász Izrael elleni támadásának hatását. Ezért tartom elképzelhetőnek, hogy Európában is megpróbálnak majd valami hasonlót megismételni. Persze ez másfajta támadás lenne, itt nem lehet csak úgy lerohanni városokat és elrabolni több száz embert. De megpróbálják majd nem a ‘szokásosat’ csinálni. Nem csak késsel szurkálni embereket, vagy járókelőket elgázolni, hanem valami mást”,

valamit, ami megrázza a társadalmat.

Az izraeli iszlamizmus-szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy a terroristák hosszú távon gondolkodnak, „nem úgy, mint mi. Más a logikájuk. Minden szimbolikus. Amikor támadást hajtanak végre, például Berlinben, az azt szimbolizálja, hogy Európa legfontosabb gazdaságának fővárosát támadták meg”.

Lahav emlékeztet arra, hogy van egy arab kifejezés, a szabr, ami türelmet jelent.

„Előbb egy támadást hajtanak végre, aztán egy másikat. Tudják, hogy Németország nem fog összeomlani egy támadás után. Ezért van türelmük. Nagyon sok türelmük. Amikor a Hamász és más terrorszervezetek dzsihádot hirdetnek, az nem csak a zsidók ellen irányul, hanem az egész nyugati világ ellen.”