Sokba került Susan Sarandonnak a palesztinpárti tüntetésen való felszólalás

Kirúgta Susan Sarandont a hollywoodi színészeket képviselő ügynökség (UTA), miután az Oscar-díjas színésznő a hétvégén felszólalt egy palesztinpárti tüntetésen New Yorkban – számol be a The Guardian. 

Sarandon több demonstráción is aktívan részt vett az elmúlt időszakban. A New York-i demonstráción elmondott beszédében úgy fogalmazott, hogy

„sok embernek van félnivalója most a zsidóságuk miatt, miközben ízelítőt kapnak abból, hogy milyen lehet muszlimként élni ebben az országban.”

Susan Sarandon joins hundreds at New York rally in support of Palestinians in Gaza Strip

Hundreds of students, protesters, and activists, including Academy Award-winning actress Susan Sarandon, gathered in New York’s Bryant Park Thursday to call for a cease-fire in Gaza. (Nov. 10) Subscribe: https://www.youtube.com/@AssociatedPress Website: https://apnews.com Licensing inquires: https://newsroom.ap.org/home #news #israel #hamas #apnews

Beszédében arra buzdította a hallgatóságát, hogy álljanak ki a palesztinok mellett, majd megjegyezte, egyre többen elkezdtek kérdéseket feltenni, kiállni az igazukért, és eltávolodni a gyerekkoruk óta tartó agymosástól. A színésznő hálás volt a helyi zsidó közösségnek, amiért „kijöttek és mögénk álltak.”

A lap azt is megemlíti, hogy Susan Sarandon posztolta a Pink Floyd alapító Roger Waters palesztinbarát X-bejegyzését, ami szintén sokakat felháborított, mivel a rockzenészt sokan antiszemitának tartják megkérdőjelezhető megnyilvánulásai miatt.

Nemcsak a Sarandon számára jelentett problémát a palesztin-ügy melletti kiállás az Egyesült Államokban. Melissa Barrerától szintén megvált a Sikoly VII stábja, mert a produkciós cég antiszemitának találta néhány bejegyzését. A színésznő támogatásáról biztosította a palesztinokat az Instagramon, és azt írta, hogy Izrael „népirtást” követ el, brutálisan gyilkolnak meg palesztin anyákat és gyerekeket a Hamász elleni fellépés ürügyén.