Ifjúsági miniszterré nevezték ki a Hamász terrorcselekményét mentegető spanyol EP-képviselőt

Az Egyesült Baloldal politikusát, Sira Regót nevezte ki gyermek- és ifjúságügyi miniszterré Pedro Sanchez spanyol kormányfő, annak ellenére, hogy több alkalommal is Izrael-ellenes gondolatokat fogalmazott meg a közösségi médiában – írja a The Times of Israel. 

raz_sauber on Twitter: „On 7.10, Sira Rego tweeted, „Palestine has the right to resist.” Today, she was appointed to the position of Minister of Children and Youth in the new Spanish government. She is the daughter of Palestinian immigrants.Via: @BenYaniv1 pic.twitter.com/J7u1sMXm5F / Twitter”

On 7.10, Sira Rego tweeted, „Palestine has the right to resist.” Today, she was appointed to the position of Minister of Children and Youth in the new Spanish government. She is the daughter of Palestinian immigrants.Via: @BenYaniv1 pic.twitter.com/J7u1sMXm5F

A palesztin származású EP-képviselő Sira Rego a Hamász palesztin terrorszervezet Izrael elleni október 7-i terrortámadására úgy reagált, hogy

„Palesztinának joga van ellenállni a több évtizedes megszállás, az apartheid és a száműzetés után. Azokkal szemben, akik ma a kollektív büntetéshez való visszatérést a Gázai övezet bombázásával védik, sürgősen meg kell védeni a nemzetközi jogot. Az egyetlen megoldás a megszállás vége.”

Izrael Hamász elleni megtorló háborúját ugyanakkor „népirtásnak” nevezte.

Az újonnan kinevezett miniszter azóta „antidemokratikusnak és korruptnak” nevezte Izraelt, és olyan bejegyzést is megosztott, amely a teljes Spanyolországba akkreditált izraeli diplomácia testület kiutasítását követelte.