Palesztinát nevezte célállomásnak a Ryanair Bolognából Tel-Avivba tartó járatának légiutas-kísérője

Megdöbbentek a Ryanair Olaszországból Tel-Avivba tartó járatának utasai, miután az egyik légiutas-kísérő többször is Palesztinának nevezte célállomásnak.

A járaton tartózkodó izraeli utasok a 14-es csatorna híradójának elmondták, a személyzet olaszul és angolul is elismételte, hogy a gép „Palesztina felé közeledik”.

Több utas is arra kérte a légiutas-kísérőt, hogy javítsa ki a közlendőjét, vagy kérjen bocsánatot.

„Nem azért vásároltunk repülőjegyet, hogy cionistaellenes véleményekkel foglalkozzunk [a fedélzeti személyzet részéről]” – mondta egy utas, aki szerint csupán annyit vártak volna el a bejelentéstől, hogy Tel-Aviv Izraelben van. Kérésüket elutasították, az utaskísérő személyzet pedig zűrzavar okozással vádolta meg az utasokat, mondván hogy veszélyeztették a járat biztonságát.

Egy olaszul beszélő utas arról számolt be, hogy az egyik légiutas-kísérő a járaton folytatott beszélgetés során megismételte az elhangzottakat és ragaszkodott ahhoz, hogy Tel-Aviv nem Izrael államban, hanem Palesztinában található. Mivel a légiutas-kísérő nem viselt kitűzőt, így az utasok nem tudtak név szerint azonosítani, hogy később panaszt tehessenek.

A 14-es csatorna jelentése szerint az egyik utasnak, aki megpróbált fényképet készíteni a légiutas-kísérőről, azt mondták, hogy leszállás után letartóztatják, ha elhagyja a helyét.

A Ryanair később „ártatlan hibának” nevezte a történteket. A The Jewish Chronicle megkeresésére válaszolva azt mondta a légitársaság szóvivője, hogy egy fiatal légiutas-kísérő tévedésből mondott Palesztinát Tel-Aviv helyett.

„Ártatlan hiba volt, minden szándékosság nélkül, amit a vezető légiutas-kísérő azonnal kijavított és bocsánatot kért a történtekért”

– mondta a cég képviselője.