Palesztin szervezet újabb antiszemita provokációja Berlinben

Az Izrael–gyűlölő, a terrorizmust éltető plakátok kihelyezése ugyanannak a Samidoun nevű szervezetnek a műve, amely néhány hete „Halál Izraelre, halál a zsidókra!” kiáltásokkal vonult végig Berlinen.

Berlin–Neukölln utcáit a napokban zsidó– és Izrael–gyűlölő plakátok tömegei lepték el – írja a BZ c. lap . A „Palesztin Foglyok Szolidaritási Hálózata – Samidoun” arab nyelvű plakátjai az Izrael elleni bombatámadásokat ünneplik, és adományokat kérnek az úgynevezett mártírok, köztük gyilkos terroristák számára. A szervezet aktivistái még a fákat is összefirkálták.

Más plakátok az Iszlám Dzsihád gázai terrorszervezet izraeli bombázásait ünneplik.

A rakétákat „a mi kezünk alkotta”, le fognak zuhanni és „vérről” fognak gondoskodni – üzenik. A plakátokat a BZ szerint tömegesen helyezték ki a Fulda- és a Friedelstraße között.

Neukölln önkormányzata megdöbbenését fejezte ki a plakátakció miatt, és gyorsan reagált, eltávolíttatta a plakátokat és a falfirkákat. A rendőrség tájékoztatása szerint az állambiztonsági hatóság nyomozást indított gyűlöletbeszéd és vagyoni károkozás ügyében.

Feljelentést tett az ügyben a Német-Izraeli Társaság (DIG) is terrorizmus támogatása miatt, követelve a Samidoun betiltását. Volker Beck, a DIG elnöke szerint

„ha van értelme a mondatnak, hogy Németországban nincs helye az antiszemitizmusnak, akkor egy olyan szervezetnek, mint a Samidoun, nem lehet helye Németországban”.

A plakátakciót Izrael berlini nagykövete is élesen elítélte.

„A Samidoun antiszemita agitációja gyűlöletet szít és veszélyezteti a társadalmi békét Neuköllnben” – mondta Martin Hikel, a kerület szociáldemokrata polgármestere, hozzátéve, hogy a csoportot egy terrorszervezet hozta létre, és terrorista gyilkosok felszabadításáért is kampányol.

„Az ilyen propagandának nincs helye Neukölln utcáin” – hangsúlyozta a polgármester.

Az izraeli börtönökben ülő palesztin terrorista foglyok szabadon bocsátásáért küzdő Samidount valóban terrorszervezet, a marxista PFLP (Népi Front Palesztina Felszabadításáért) alapította 2012–ben. Az izraeli védelmi tárca terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemmel foglalkozó nemzeti irodája (NBCTF) szerint a Samidount azért minősítették terrorszervezetté, mivel máig a PFLP része.

A Samidoun volt az a szervezet, amelynek aktivistái április közepén egyebek mellett „Halál Izraelre, halál a zsidókra!” kiáltásokkal vonultak végig órákig a német főváros utcáin, május 1–én pedig a hagyományos berlini szélsőbaloldali tüntetések résztvevői közé vegyülve ismét antiszemita, Izrael megsemmisítését célzó szlogeneket kiabált, így azt, hogy „A folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz.”

Emlékeztetőül: a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) nemzetközileg elfogadott definíciója szerint antiszemitizmusnak számít „a zsidóság önrendelkezési jogának megtagadása, például azon az alapon, hogy az Izraeli Állam létezése a rasszizmus kifejeződése”, valamint „Izrael jelenlegi politikájának a nácik politikájával történő összehasonlítása.” A Samidoun folyamatosan ezt teszi, és Palesztina „falszabadítása” alatt is természetesen a zsidó állam egészének területét érti.