Palesztin arabok dúlták fel József sírját

Randalírozó palesztin arabok összetörték és felgyújtották József sírját szombat éjszaka a ciszjordániai Nábluszban. A mintegy százfős vandál csoport tüzeket is gyújtott a sírkamrában. Arab rendbontók már 2015-ben is gyújtogattak a helyszínen, ezt követően a Szamaria Regionális Tanács saját csapatokat küldött a szent hely helyreállítására és felújítására  – számolt be az Arutz7.

שחר גליק on Twitter: „עשרות פורעים פרצו אתמול לקבר יוסף בשכם, הציתו אש והשחיתו את המתחם מבפנים ומבחוץ, במהלך צעדת תמיכה באנשי ג’נין. בסרטון: אחד הפורעים מנפץ מנורות בתוך המתחם pic.twitter.com/nfpFg2bR0o / Twitter”

עשרות פורעים פרצו אתמול לקבר יוסף בשכם, הציתו אש והשחיתו את המתחם מבפנים ומבחוץ, במהלך צעדת תמיכה באנשי ג’נין. בסרטון: אחד הפורעים מנפץ מנורות בתוך המתחם pic.twitter.com/nfpFg2bR0o

A Szamaria Regionális Tanács elnöke, Yossi Dagan a történtek óta folyamatos kapcsolatban áll katonai és civil tisztviselőkkel, hogy a pusztítás okozta károk helyreállításán dolgozzanak.

„A zsidó nép egyik szent helyét pusztítják el, éppen peszách előtt. Ez csak azért történik, mert Izrael Állam a Palesztin Hatóság „megőrzése érdekében” elhagyta a zsidó nép egyik szent helyét”

– reagált Dagan.

„Követeljük az IDF azonnali visszatérését (…) Ez nem csak a zsidó nép tulajdonának megrongálása, hanem egy többezer éves történelmi helyszín megrongálása”

– mondta.

„A Palesztin Hatóság barbárjai ismét megmutatják az igazi arcukat: ugyanolyanok, mint az ISIS. A Palesztin Hatóság a legjobb esetben is megbízhatatlan, és a terrorizmust támogatja országszerte, és a barbárságot József sírjánál, ahogy most ismét láthatjuk”

– fogalmazott Dagan.