Két huszonéves férfi a Tel-Aviv-i terrortámadás áldozata

A csütörtök esti tel-avivi terrortámadásban elhunyt két áldozat Tomer Morad és Ejtam Magini 27 éves kfar szavai polgárok.

 

A palesztin terroristát, aki egy mecset közelében bújt el Jaffón, a Sabak belbiztonsági szolgálat és a Jamam terrorelhárító egység tagjaival vívott tűzharcban péntek hajnalban megölték, egy éjszakán át tartó hajtóvadászatot követően – írja az Ujkelet.live

A Sabak belbiztonsági szolgálat szerint a terrorista illegálisan tartózkodott Izraelben.

A Sabak továbbá megjegyezte, a 28 éves dzsenini (Palesztin Hatóság területe) Ra’ad Hazem nem köthető egyértelműen terrorszervezethez és korábban nem követett el biztonsági bűncselekményeket.

A Palesztin Hatóság elnöke, Mahmúd Abbász a palesztin hírügynökségnek adott nyilatkozatában elítélte a tel-avivi terrortámadást. „Izraeli és palesztin civilek meggyilkolása csak további eszkalációhoz vezet, amikor a ramadán idején próbáljuk stabilizálni a helyzetet”.

Abbász azonban óva intett attól is, hogy az izraeli telepesek az incidenst ürügyként használják fel palesztinok elleni támadások végrehajtására, és figyelmeztetett az „al-Aksza mecsetbe való ismételt behatolások és a szélsőséges telepesek provokatív akcióinak mindenütt” folytatódó veszélyeire.

Naftali Bennett miniszterelnök utasította a biztonsági erőket, hogy vizsgálják meg, hogy a terrorista hozzátartozóinak köze volt-e a támadáshoz, közölte hivatala.

A Miniszterelnöki Hivatal szerint Bennett azt is kérte, hogy a szamáriai Gilboa-átkelőt „további értesítésig” tartsák zárva, azzal a céllal, hogy korlátozzák a terrorista lakhelyére, Dzseninbe való ki-bejutást.

 

forrás