Leütötték egy zsidó férfi fejéről a kipát New Yorkban

Vélhetően antiszemita indíttatású támadás történt New Yorkban, ahol két férfi elhajtott egy robogóval egy zsidó férfi mellett, miközben egyikük leverte a sértett kipáját – számol be a New York Post. Az esetet egy térfigyelőkamera is rögzítette. 

A hagyományos zsidó öltözéket viselő 49 éves férfi augusztus 16-án este Brooklynban a 18. sugárúton, a Borough Parknál a mobiltelefonján böngészett, amikor arra lett figyelmes, hogy valaki hozzászól, majd a következő pillanatban került sor az incidensre.

Brian Robinson on Twitter: „This stops with me. The New York I used to know wouldn’t tolerate this. This New York, with no consequences, is an unfortunate aberration of the progressive rule we must end. pic.twitter.com/3iGN09UFM2 / Twitter”

This stops with me. The New York I used to know wouldn’t tolerate this. This New York, with no consequences, is an unfortunate aberration of the progressive rule we must end. pic.twitter.com/3iGN09UFM2

A rendőrség fotókat közölt a gyanúsítottakról, akik vélhetően tizenévesek vagy a húszas éveik járó férfiak.

Az eset egy nappal azután történt, hogy a rendőrség letartóztatta egy férfit, aki az Upper East Side-on lévő zsinagógánál található reklámkijelzőre antiszemita feliratot írt fel.