Auschwitzban emlékezett az Európai Zsidó Szövetség küldöttsége a Kristályéjszaka 84. évfordulójára

Az Európai Zsidó Szövetség (EJA) évente rendezvényt tart a Kristályéjszaka évfordulóján, hogy megemlékezzen a holokauszt áldozatairól. Az idei kiadásra november 7-8. között került sor Lengyelországban, amelyen számos közéleti személyiség és zsidó vezető képviseltette magát. 

A résztvevők egy szimpóziumon is részt vettek Krakkóban, ahol az oktatásnak az antiszemitizmus elleni küzdelemben betöltött fontos szerepéről értekeztek. A találkozó után a résztvevők ellátogattak az auschwitz–birkenaui koncentrációs táborba.

Az EJA Auschwitz delegáció 2022 szimpóziumán a politikai vezetők ugyanakkor eszmecserét folytattak az antiszemitizmus elleni küzdelemről és a jövőbeni kihívásokról.

A rendezvényen az EJA Dávid király-díjjal tüntette ki Roberta Metsolát, az Európai Parlament elnökét az európai zsidó közösségnek nyújtott támogatása elismeréseként. A politikus ígéretet tett arra, hogy tiszteletben tartja a holokauszt áldozatainak örökségét azáltal, „soha nem felejt, soha nem lesz közömbös, és mindig hallatni fogja a hangját”.