A legismertebb klímamozgalom is Izrael ellen uszít

Felzárkózott a Fridays for Future is az Amnesty International–hez és más NGO–k antiszemita kampányához: „apartheiddel” vádolják a zsidó államot.

A Bild c. német lap az antiszemitizmus címke alatt számolt be arról, hogy a Greta Thunberg által négy éve elindított nemzetközi ifjúsági klímamozgalom a szén és a diesel után új ellenséget talált magának: Izraelt.

A Twitteren a közel 140 ezer követővel rendelkező szervezet videót posztolt egy izraeli kotrógépről, amely egy ciszjordániai házat bont le, azzal a kommentárral, hogy „az apartheid Izraelben tovább fokozódik! Egyre több házat rombolnak le, a palesztin lakosságot pedig kitelepítik vagy megölik. A klímaigazságosság egyben szabadságot is jelent minden elnyomott számára. Szabad Palesztinát!”

Stockholm, 2019. május 24.
Greta Thunberg svéd környezetvédõăaktivista beszédet mond a második alkalommal meghirdetett globális klímasztrájk stockholmi demonstrációján 2019. május 24-én. Ezen a napon száznál több országban, ezernél is több helyszínen tartanak tüntetéseket, hogy intézkedéseket követeljenek a kormányoktól az éghajlatváltozás megakadályozásáért és a környezet pusztításának megállításáért. Az elsă megmozdulást március 15-én tartották. MTI/EPA/TT/Janerik Henriksson

Az általuk megosztott poszt „újabb etnikai tisztogatásról” beszél Masafar Yattában, ahol „az izraeli megszálló hadsereg egy újabb családi házat rombol le.” A tények azonban egyértelműen azt igazolják, hogy a szervezet fake news–t oszt meg..

Masafar Yattában ugyanis a tucatnyi falu nem a palesztin önkormányzat, hanem az izraeli kontroll alatt lévő C zónához tartozik, amely ráadásul a 80–as évek óta katonai gyakorló övezet (ez a 918–as tüzelési zóna), az ott élő mintegy ezer palesztin tehát a hadsereg szerint illegálisan tartózkodik ott. Idén májusban az izraeli legfelsőbb bíróság is az IDF álláspontját osztotta, ezután kezdődtek meg a törvényes kilakoltatások.

A Fridays for Future tehát az Amnesty Internationalhez (AI) és a Human Rights Watchhoz (HRW) hasonlóan ismételgeti az apartheid–vádat Izraellel szemben, dél–afrikai faji elkülönítéssel, sőt, népirtással vádolva a zsidó államot. A Bild információja szerint ráadásul az FFF a múlt héten nemzetközi találkozót is tartott Torinóban, ahol az egyik workshop–ban „Izrael apartheidje” és a „palesztin jogokért folytatott küzdelem” volt a téma.

Az Amnesty International egyébként nagyságrendekkel nagyobbat hazudik az izraeli házrombolások ürügyén: a brit AI kampánya szerint „palesztinok milliói élnek az izraeli apartheid rendszerében. Ennek az erőszakosan rasszista rendszernek a lényege, hogy megtagadják a palesztinoktól az otthont. Izraelben és a megszállt palesztin területeken a palesztinokat alacsonyabb rendű faji csoportként kezelik, és szisztematikusan megfosztják őket jogaiktól” – állítja a világ egyik legelismertebb emberi jogi szervezete.

A Fridays for Future már jó ideje együttműködik a zsidó állam bojkottjára felszólító antiszemita, Izrael-ellenes mozgalmakkal. Ennek során a csoport folyamatosan szélsőséges, anticionista nyelvezetet (pl. „telepes kolonializmus”, „kolonialista erőszak”) használ, amely végső soron tagadja Izrael állam létjogosultságát.

Maga Greta Thunberg is ezt teszi: a fiatal aktivista tavaly május 10-én megosztott egy bejegyzést a Twitteren, amelyben többek között a #GazaUnderAttac hashtaget használta arra, hogy háborús bűnökkel vádolja a gázai terroristák rakétatámadásaira válaszoló Izraelt. Az a tény, hogy a válaszcsapások előtt a Hamász több mint 4300 rakétát lőtt ki a zsidó államra, nem volt említésre méltó a „klímaigazságosságot” hirdető mozgalom számára.