Vádat emelt a budapesti ügyészség a kanadai rabbit bántalmazó férfi ellen

A közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt az év második napján vádat emeltek a múlt tavasszal egy budapesti bevásárlóközpontban kanadai rabbit inzultáló férfi ellen.

A rabbi áprilisban, pészah alkalmából érkezett a magyar fővárosba családjával, ám az Árkád üzletházban tett rövid vásárlókörútja során egy ismeretlen, feketeruhás férfi rátámadt, megütötte, majd leverte fejéről a kipát, és sietve távozott tette színhelyéről.

Az eset szemtanúja volt a kanadai rabbi felesége, lánya és testvére is.

A rabbival tartózkodó családtagoknak sikerült felvételt készíteni az elkövetőről, melynek alapján a Tett és Védelem Alapítvány jogsegélyszolgálatának közreműködésével feljelentést tettek a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányságán.

A rabbi bántalmazásának hírére a közösségi médiában többezren ítélték el a támadást és fejezték ki együttérzésüket a rabbi családjával.

A rendőrség nyomozásának köszönhetően másnapra elfogták az elkövetőt és közösség tagja elleni erőszak vádjával gyorsított eljárás keretében továbbították az ügyet a Bíróságra. A BTK szerint, az ilyen cselekmények maximális büntetési tétele akár 5 évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

A hivatalos vádemelésre újév másnapján került sor, amit a X. kerületi vezető ügyész a közösség elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be a férfi ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Kapcsolódó cikkünk:

A rendőrség megtalálta a rabbi bántalmazóját – TEV

Budapest, 2018. április 8. – A Tett és Védelem Alapítvány köszöni a rendőrség gyors és precíz nyomozását, melynek következményeként egy napon belül megtalálta és előállította a kanadai rabbit bántalmazó elkövetőt. Mint arról csütörtökön beszámoltunk, egy ismeretlen feketeruhás személy megtámadta a Pészach ünnepére családjával Magyarországra látogató kanadai rabbit az Árkád Üzletház egyik üzletében.