A rendőrség megtalálta a rabbi bántalmazóját

Budapest, 2018. április 8. – A Tett és Védelem Alapítvány köszöni a rendőrség gyors és precíz nyomozását, melynek következményeként egy napon belül megtalálta és előállította a kanadai rabbit bántalmazó elkövetőt.

Mint arról csütörtökön beszámoltunk, egy ismeretlen feketeruhás személy megtámadta a Pészach ünnepére családjával Magyarországra látogató kanadai rabbit az Árkád Üzletház egyik üzletében. A rabbival tartózkodó családtagoknak sikerült felvételt készíteni az elkövetőről, melynek alapján a Tett és Védelem Alapítvány jogsegélyszolgálatának közreműködésével feljelentést tettek a rendőrségen. A rendőrség példaértékű nyomozásának köszönhetően másnapra elfogták az elkövetőt és közösség tagja elleni erőszak vádjával gyorsított eljárás keretében továbbították az ügyet a Bíróságra. A BTK szerint, az ilyen cselekmények maximális büntetési tétele 5 évig terjedő szabadságvesztés lehet.

A rabbi bántalmazásának hírére a közösségi médiában többezren ítélték el a támadást és fejezték ki együttérzésüket a rabbi családjával. Meggyőződésünk, hogy Magyarországon, mint egy az immunrendszerét egészségesen tartó társadalomban az ilyen esetek a jövőben is egyöntetű elutasításra találnak.

fotó: TEV