Ötmillió forintra büntette az Országgyűlés elnöke Novák Elődöt

A cigánybűnözés szó használata miatt Kövér László házelnök 5 millió forintra büntette Novák Elődöt, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjét. Novák Előd május 22-i interpellációjában feltett kérdés úgy hangzott: miért nem lép fel a kormány a Facebook önkényével szemben? A levezető elnök Lezsák Sándor volt. 

No Title

Tévedés az a megközelítés, hogy a magántulajdonban lévő Facebook azt tilt ki a felületéről, akit akar, mert ennyi erővel egy vendéglő- vagy diszkótulajdonos is kiírhatná (igény volna rá), hogy „cigányok nem léphetnek be”. A kormányt a kettős mérce jegyében mégis csak az utóbbi zavarja – hívta fel a figyelmet Novák Előd.

A 444.hu összefoglalója szerint a felszólalásban elhangzott, hogy

„a Facebook orwelli világának újbeszél nyelve a beteges polkorrektség jegyében számos programpontunkat sem engedi említeni a szegregációtól kezdve a cigánybűnözés elleni fellépésen át az LMBTQP-felvonulások betiltásáig”.

Novák tévedésnek nevezte azt a megközelítést, hogy a magántulajdonban lévő Facebook azt tilt ki a felületéről, akit akar,

„mert ennyi erővel egy vendéglő- vagy diszkótulajdonos is kiírhatná, mondjuk igény volna rá, hogy »Cigányok nem léphetnek be!«”

Lezsák Sándor megköszönte a felszólalást, egy szóval sem kifogásolva a cigányozást, és Répássy Róbert államtitkár sem kérte ki magának, csak nem értette, Novák miért hasonlította a cigányokat a Mi Hazánkhoz.

„A házelnök ráadásul a Mi Hazánk Btk.-szigorító törvényjavaslatát is letiltotta hasonló indokolással, így a társadalmat sújtó probléma megoldása helyett polkorrekt struccpolitikát folytat a kormány” – írta közleményében a Mi Hazánk.

2016-ban a Tett és Védelem Alapítvány kezdeményezésére indított eljárásban a bíróság jogerősen elítélte az egyik hírportált a cigánybűnözés menü alatt megjelenő hírösszefoglalókért és kötelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot a tartalom elérhetetlenné tételéért.