Kuvaitban betiltották a Gal Gadot izraeli színésznő főszereplésével készült Halál a Níluson című filmet

Az Öböl-menti állam információs minisztériuma úgy határozott, hogy betiltja a Halál a Níluson című filmet, amelynek egyik főszereplője Gal Gadot izraeli színésznő. A szaktárca közleménye szerint a döntés annak köszönhető, hogy Gal Gadot „a cionista megszálló hadsereg egykori katonája” volt – írja a Ynet.

A kuvaiti BDS-mozgalom szintén követelte a film betiltását, és előzetes forgalmazásának engedélyezését is hevesen bírálta. Hasonló tiltakozó akciókra lehet számítani Libanon valamint Egyiptom esetében is, ahol az Agatha Christie 1937-es azonos című regénye alapján készült hollywoodi produkció játszódik. A filmet februárban mutatják be az Egyesült Államokban.

Halál a Níluson (16) – hivatalos szinkronizált előzetes #2

Minden utasnak van indítéka. Minden gyanúsítottnak van titka.Poirot visszatér 2022 februárjában a mozikba!#HalálANíluson

A színésznőt gyakran bírálták a közösségi médiában, amiért korábban elismerően nyilatkozott az izraeli hadseregről, és a 2014-es gázai háború idején bírálta a Hamászt. Hasonló okok miatt, a főszereplésével készül Wonder Woman című filmet, több arab országban is betiltották 2017-ben.