Goyim Defense League: Igaza van Kanye Westnek a zsidókkal kapcsolatban

Az ismert antiszemita és neonáci csoport, a Goyim Defense League (Gój Védelmi Liga) tagjai egy transzparenst függesztettek ki egy Los Angeles-i autópálya fölé, amelyre azt írták, hogy Kanye Westnek igaza van a zsidókkal kapcsolatban. A bannert kifüggesztők náci tisztelgéssel pózoltak a hídon – számol be a The Times of Israel. 

A Ye néven is ismert rapper a közelmúltban több alkalommal is kirohant a zsidóság ellen, ezért az Instagram és a Twitter is zárolta a fiókját.

Az Anti Defamation League (ADL – Rágalmazás-ellenes Liga) szerint a szélsőjobboldali szervezet megpróbálja meglovagolni a zenész zsidósággal kapcsolatos megnyilvánulásait annak érdekében, hogy antiszemita propagandát népszerűsítsen a fekete közösség körében, meggyőzve őket arról, hogy a zsidók egyetemes ellenségek. Különböző Telegram-csatornákon arra bátorítják a követőiket, hogy a zsidókat tegyék felelőssé bizonyos atrocitásokért, megosztó közéleti témákért, mint például a rabszolgaság vagy az abortusz. A Goyim Defense League mellett más antiszemita és rasszista csoportok is megpróbáltak előnyt kovácsolni Kanye West retorikájából.

Oren Segal on Twitter: „Hate in America:Yesterday, the head of an antisemitic and white supremacist group (and his supporters) dropped banners over the 405 in Los Angeles. One banner read, „Kanye is right about the Jews.” pic.twitter.com/FQBFIm0WLX / Twitter”

Hate in America:Yesterday, the head of an antisemitic and white supremacist group (and his supporters) dropped banners over the 405 in Los Angeles. One banner read, „Kanye is right about the Jews.” pic.twitter.com/FQBFIm0WLX

„Hogy bebizonyítsa, Kanye tévedett, hogy a zsidók irányítanak mindent és el akarják kapni… ezt teszik. A Big Shekel határozottan jelzi a jelenlétüket”

– olvasható az ADL szerint egy Proud Boys-hoz köthető Telegram-csatornán közzétett üzenetben.

Az ultrajobboldal által használt közösségi oldal, a Parler anyacége közölte, hogy Kanye West érdeklődést mutatott a közösségi platform megvásárlása iránt. George Farmer, a Parler anyavállalata, a Parlement Technologies vezérigazgatója szerint West változást hozhat abban, ahogy a világ a szólásszabadságról gondolkodik, és a sztárnak többé nem kell attól tartania, hogy eltávolítják a közösségi médiából.

Úgy tűnik, West megjegyzései arra ösztönöztek néhány fehér felsőbbrendűséget hirdető személyiséget, hogy hónapok óta először támogassák antiszemita megjegyzéseit a közösségi médiában. Az ADL idézte Vincent Jamest, aki hónapok óta először posztolt a Parleren, és azt írta, „Oszd meg, ha úgy gondolod, Yenek igaza van”.

Piers Morgan brit újságírónak adott interjújában Kanye West megvédte antiszemita kijelentéseit, ugyanakkor sajnálta, hogy egyeseknek fájdalmat okozott.

„Sajnálom azokat, akiket megbántottam az általam okozott zűrzavarral. Úgy érzem, hogy fájdalmat és zavart okoztam, és sajnálom azoknak az embereknek a családjait, akiknek semmi közük ahhoz a traumához, amin keresztülmentem” – mondta.