Az Adidas szakít Kanye Westtel az antiszemita vádak miatt

A Bloomberg értesülése szerint a német sportruházati cég úgy döntött, hogy megszakítja üzleti kapcsolatát a zenésszel, miután antiszemita retorikája „az egykor virágzó cipőmárkát a kritika villámhárítójává tette”.

 

Az Adidas arra készül, hogy megszakítsa a kapcsolatot Kanye Westtel, miután antiszemita nyilvános kijelentései sorozata miatt az ellentmondásos rappert kitiltották a közösségi médiából, és a Biden-kormányzat is elítélte.

A Bloomberg az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a német sportruházati cég úgy döntött, hogy megszünteti üzleti kapcsolatát a Ye néven is ismert zenésszel, miután retorikája „az egykor virágzó cipőmárkát a kritika villámhárítójává tette”.

West rendkívül nyilvános antiszemita megjegyzései sorozata a hónap elején kezdődött, amikor az Instagramon és a Twitteren közzétett két bejegyzésében azzal vádolta a zsidókat, hogy lekapcsolnak „mindenkit, aki ellenzi a napirendjüket”. Miután az első posztjait levették, azt tweetelte, hogy „halálos con 3-t fog csinálni a zsidó emberekre”, hozzátéve, hogy „valójában nem lehet antiszemita, mert a fekete emberek valójában zsidók [sic] is”.

Egy későbbi, a Fox News műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak adott interjúban West azt állította, hogy Donald Trump volt amerikai elnök veje és tanácsadója, Jared Kushner szervezte meg az Izrael és az Öböl-menti államok közötti Ábrahám-egyezményt, „hogy pénzt keressen”, és panaszkodott arra, hogy a gyerekei olyan iskolába járnak, ahol a hanuka helyett a kwanzát ünneplik, mivel „legalább ez [a hanuka] némi pénzügyi tervezéssel jár”.

West később visszautasította a Los Angeles-i Holokauszt Múzeum meghívását, és megduplázta a közelmúltbeli zsidóellenes trópusait és összeesküvés-elméleteit azzal, hogy egy podcastban azt állította, hogy a Planned Parenthood a „mi holokauszt múzeumunk”.

 

 

forrás