“Betegeknek” nevezte a budapesti palesztin kirendeltség a palesztin kórházban likvidált terroristákat

„Az IOF nőknek és egészségügyi személyzetnek öltözve gyilkolt meg 3 beteget! Kik a terroristák?” – így reagált a Facebookon a budapesti palesztin diplomáciai képviselet arra, hogy az Izraeli Védelmi Erők (IDF),  az izraeli rendőrség Yamam terrorelhárító erői és a Sin Bét közös művelete során végeztek a hamászos Mohammad Dzsalamnával és két, a Palesztin Iszlám Dzsihádhoz tartozó társával, Mohammed és Bázel Ghazawival.

Az izraeli megszálló erők angol rövidítését (Israeli Occupation Forces – IOF) használó bejegyzés végén szabadságot és igazságosságot követelnek Palesztinának.

A diplomáciai képviselet jól megfontolt politikai szándékból és a palesztin terroristákat áldozatokként bemutató narratívának megfelelően állít valótlanságot a közösségi médiában. Az általuk páciensnek nevezett terroristák műveleti bázisnak használták a kórházat, ahol izraeli célpontok ellen készítettek elő támadást. Ekkor csaptak le rájuk az araboknak öltözött terrorelhárítók.

A palesztin propagandagépezet azonnal saját céljaira kezdte el felhasználni a likvidálásról készült felvételeket, ebbe a sorba illeszkedik a budapesti palesztin kirendeltség kommentárja is, amelyet nem lehet másképp értelmezni, minthogy a Fadi Elhusszeini nagykövet által vezetett kirendeltség szerint az emberi életek kioltására készülő merénylők ártatlan betegek voltak.

Ennek ellenére, a Hamász és Iszlám Dzsihád nyíltan elismerte, hogy a „három beteg” az ő soraikból került ki, ezt képekkel és videókkal is alátámasztották.

Legkisebb probléma, hogy a budapesti palesztin diplomáciai képviselet szándékosan ostobának nézi a magyar állampolgárokat. Ennél sokatmondóbb, hogy a bejegyzés által közvetített narratíva hiteles allegóriája mindannak, hogy miért nincs semmi realitása egy palesztin államnak a Közel-Keleten.