Antiszemita feliratok jelentek meg az ellenzéki összefogás erzsébetvárosi képviselőjelöltjének plakátján

FRISSÍTÉS: cikkünk megjelenése után további bejelentéseket kaptunk budapesti antiszemita plakátrongálásokról. Az elkövetők Jámbor Andrásnak, az ellenzék közös jelöltjének plakátjaira, valamint a Mi Hazánk Mozgalom választási hirdetéseire festettek trágár, antiszemita feliratokat.


Ismeretlen elkövetők antiszemita szöveggel egészítették ki Oláh Lajosnak, a DK erzsébetvárosi képviselőjelöltjének az Andrássy út 61. szám környékén található választási plakátját. A Legyen Magyarország mindannyiunké! szlogen utolsó szavát áthúzták, magyarokéra javítva a mottót.

Az alpári, közönséges szidalmak mellett a Demokratikus Koalíció rövidítése és a Dávid csillag is megjelenik a plakáton, egyenlőségjellel közöttük.

A TEV-hez beérkezett bejelentések alapján, a Budapest 1-es választókörzetében induló LMP-s ellenzéki jelölt, Csárdi Antal Lónyay utcai plakátjaira is Dávid csillagokat rajzoltak. E mellett a városban olyan matricák is megjelentek, amelyek az izraeli termékek bojkottjára szólítottak fel. A matricán szerepelt a „Szabad Palesztináért!” felirat is.