Izrael-ellenes csoportot tiltott le az Instagram

„Within Our Lifetime, United for Palestine” (WOL) csoport a Nemzetközi Nőnap alkalmából olyan, palesztin terroristákat ábrázoló kollázst posztolt, melyen szerepelt többek között Rasmea Odeh, akit 1969-ben két robbantásért ítéltek el, és Leila Khaled, aki tagja volt annak a palesztin csoportnak, amely ugyanabban az évben eltérített egy TWA-járatot.

 

A New York-i székhelyű, Izrael-ellenes csoport, amely a palesztinok visszatérési jogáért küzd „a Jordán folyótól a Földközi-tengerig”, a „cionista megszállással szembeni ellenállást minden szükséges eszközzel” és „a cionizmus eltörlését”, közölte, hogy a múlt héten kitiltották az Instagramról, nyilvánvalóan azután, hogy egy kollázst tett közzé, amelyen prominens palesztin terroristák szerepelnek.

A március 8-án posztolt, terroristanőket ábrázoló kollázs a WOL ötlete volt a nemzetközi nőnap megünneplésére. A kollázson többek között Rasmea Odeh volt látható, akit 1969-ben két terrorista robbantásért ítéltek el, amelyek közül az egyikben két izraeli mezőgazdasági diákot öltek meg Jeruzsálemben; és Leila Khaled, aki tagja volt annak a palesztin terrorcsoportnak, amely ugyanabban az évben eltérített egy TWA-járatot. A kitiltás másnap történt.

„Üdvözöljük az Instagram tiltását”

– mondta a JNS-nek Liora Rez, a StopAntisemitism.com ügyvezető igazgatója.

A StopAntisemitism.com, a zsidók és Izrael Állam ellen uszító csoportokat és személyeket leleplező megfigyelőcsoport 2020 óta szorgalmazza a WOL kitiltását az Instagramról, tekintettel arra, hogy a csoport folyamatosan támogatja a terroristákat. A WOL-nak 57 ezer követője van az Instagramon.

„Most azt kérjük, hogy a Facebook is tegye ugyanezt”

– mondta Rez.

Bár a Meta az Instagram és a Facebook anyavállalata is, Rez kifejtette, hogy a Facebookot és az Instagramot külön kell megközelíteni, mivel hiányzik az átfogó felügyelet.

„Gyakran a hozzánk hasonló szervezeteknek kell közbeavatkozniuk, és azt mondani, hogy ‘Hé, ha már letiltottad ‘A-t’, megtennéd, hogy letiltod ‘B-t’ is?’. „

 

A cikk itt folytaódik:

forrás