A terrorizmus az egész nyugati civilizáció ellensége – hirdeti a TEV plakátkampánya

Ma Izrael! Holnap Európa! – hívják fel a budapestiek figyelmét a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) óriásplakátjai a Bécsi út és a Vörösvári út kereszteződésénél, valamint az Október huszonharmadika utca Petőfi-híd felőli bal és jobb oldalán.

A közösségi finanszírozásból megvalósuló kampány fő üzenete, hogy a terror mindannyiunk ellensége, és annak felszámolása közös ügyünk. A Hámasz terroristáinak október 7-i brutális terrortámadásával, ártatlanok lemészárlásával és civilek, köztük gyerekek túszul ejtésével az egész – zsidó keresztény értékekre épülő – nyugati civilizációt érte támadás.

A tüntetésekkel kapcsolatos nyugat-európai tapasztalatok alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a békéért és a palesztinok jogaiért tüntetőket rendőri fellépéssel sem lehet különválasztani a radikálisoktól, akik a szólásszabadság határait átlépve nyilvánulnak meg, ezért egyetértünk az ilyen jellegű demonstrációk betiltásával.

Fontosnak tartjuk tudatosítani, hogy a Hamász által indított háborúban Izrael és a zsidók csupán első vonalbeli célpontok, a terrorizmus nem áll meg Izrael határainál. A terrorizmus, a világhódításra készülő iszlamizmus nem a zsidók problémája, fenyeget annak a veszélye a jelenség globális méreteket ölt.

Ezért minden eszközzel fel kell hívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a hétköznapok biztonságát fenyegető terrorveszély nem Izrael belügye, hanem az emberi méltóság és emberi jogok tiszteletben tartásán, a szabadságon, a demokrácián és egyenlőségen, valamint a jogállamon alapuló nyugati civilizáció legégetőbb kihívása.