„Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés” – énekelték a szegedi focicsapat ultrái az MTK-stadion előtt

“Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés” skandálással fogadták az MTK szurkolóit a Szeged ultrái azt követően, hogy a labdarúgó NB2 nyitófordulójában az MTK hazai pályán 2-1-re nyert a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen.

A szegedi szurkolók a meccs közben is a “gágágá-buzi MTK” rigmust skandálták, illetve több néző egybehangzó állítása szerint néhányan a szegediek közül karlendítéseket mutattak be, miközben a hungaristák köszöntését, a “Kitartás”-t kiáltozták. – írja a 444.hu.

Szily László, a cikk szerzője is kint volt a meccsen, ahol elmondása szerint ezekből az eseményekből semmit nem látott-hallott. Egy szintén jelen lévő, régóta mérkőzésekre járó ismerőse szerint a szegediek valóban azt skandálták, hogy „kitartás!.”, de ez nem hungarizmus, hanem egy klasszikus honvédos szurkolói dal – „Gyerünk Kispest, gyerünk Kispest, kitartáááás”- szegediesített verziója lehetett.

A mérkőzés utáni jelenetekről az ismert MTK-szurkoló Radnóti Zoltán rabbi posztolt egy videót a Facebookon. A felvételt a rabbi 12 éves lánya készítette, aki életében először járt MTK mérkőzésen. Radnóti azt írta a bejegyzés alatti hozzászólásában, hogy „a rendőrség 5 méterre állt és nem állt be a haza induló MTK-drukkerek és a szegedi „szurkolók” közé”.

A 444 tudomása szerint az MTK, amellett, hogy az MLSZ-hez fordul az ügyben, az esetleges rendőrségi feljelentés jogi lehetőségét vizsgálja a stadion előtt történtek miatt. Ami a benti, többek által jelentett hungaristagyanús skandálást és mutogatást illeti, a klub megvizsgálja a meccsről készült videókat, illetve azt, hogy az ellenőri jelentésbe ez belekerült-e.

A 444 MTK-s forrásból úgy értesült, hogy a klub mindenképpen határozott kiállásra készül, de előbb pontosan fel akarják mérni, hogy mi történt és mik a jogi lehetőségeik a fellépésre.