A Mi Hazánk politikusa szerint a Magyar Televízió „zsidók által pontosan kitalált” pusztító programjai tették tönkre a székelyeket

A közismert erdélyi újságíró, Parászka Boróka felakasztásáról is értekeztek az elmúlt napokban a Mi Hazánk mozgalom székelyföldi körúton tartózkodó vezetői. A Marosvásárhelyen, Székelykeresztúron, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön megtartott közönségtalálkozók csekély érdeklődés mellett zajlottak. 

A szélsőjobboldali pártot Szabadi István pártigazgató, a marosvásárhelyi származású Bartha Barna, a Mi Hazánk nemzetpolitikai kabinetvezetője és az Udvarhelyszéken élő Kovács Nemes László, a betiltott Magyar Gárda volt tagja képviselte a körúton. A sepsiszentgyörgyi előadásról – amelyen a Transtelex újságírója is részt vett – hangfelvétel is készült, ezen Bartha Barna kabinetvezető többek között arról beszélt, hogy a székelyeket nemcsak az RTL Klub és a Duna TV tette tönkre, hanem a magyar közszolgálati is, miután

„megjelent a Magyar Televízió a maga mocskával, a zsidók által pontosan kitalált bomlasztó-pusztító programokkal, mocsokkal”.

Bartha Barna (jobbról a harmadik) a Mi Hazánk eseményén Sepsiszentgyörgyön – Fotó: Tőkés Hunor / Transtelex

A politikus Parászka Boróka újságíró felakasztásáról is szóba hozta, majd azt fejtegette, hogy a székelyek és magyarok elcigányosodnak Erdélyben.

„Vagy meg lehet nézni egy Parászka Borókát, meg lehet hallgatni a Marosvásárhelyi Rádióból, hát (ha) az ilyeneket a magyarok nem tudják felakasztani, maguk közül nem tudják kiiktatni, akkor nem csoda, hogy oda jutunk, ahova jutunk.”

Bartha szerint Parászka a Marosvásárhelyi Rádió újságíróját minimum ki kell közösíteniük a székelyeknek, ki kell kérniük maguknak, „hogy ilyen emberek (…) bárhol dolgozzanak.”

A Telex megkereste a Mi Hazánkat a kérdésben. A párt szóvivője helyesbített, hogy Parászka Boróka „magyar- és nemzetellenes provokátor, nem pedig újságíró”, majd hozzátette, hogy kivizsgálják az ügyet.

Parászka Boróka a Telexnek a következőket mondta:

„Ezt a történetet nem is venném komolyan, nem is foglalkoznék vele, de az a helyzet, hogy jelen esetben nem az én személyem a fontos, hanem az, hogy a Mi Hazánk a román közmédia magyar nyelvű csatornájának az újságíróját támadta meg. Innentől kezdve ez a sajtó és a közszolgálatiság elleni támadás, amit komolyan kell venni.”