Terrortámadás áldozata lett az ismert Izrael párti aktivista, Ari Fuld

Késeléses terrortámadás áldozata lett a Gus Ecion elágazásnál az ismert Izrael párti aktivista, és blogger, Ari Fuld.

A 45 éves amerikai-izraeli négy gyermekes családapát vasárnap, kevéssel dél előtt szúrta hátba egy palesztin terrorista a Gus Ecion csomóponthoz közeli bevásárlóközpont előtt. Sebesülései ellenére Fuldnak sikerült meglőnie támadóját, mielőtt összeesett.

Ari Fuld, holokauszt túlélő unokája, 1994-ben alijázott, majd amerikai-izraeli kettős állampolgárként Efratban telepedett le. Később az Izraeli Védelmi Erőknél őrmesterként szolgált az elit ejtőernyős osztagban. A Standing Together civil szervezet igazgatóhelyetteseként támogatta az izraeli katonákat, valamint, ahogy honlapján megjelenő bemutatkozásából is kiderül, Izrael párti aktivistaként előadásokat tartott a világ számos táján. Feleségét Miriamot és négy gyermekét: Tamart (22), Naomit (21), Yakirt (17) és Natant (12) hagyta hátra.

Vasárnap esti temetésén ezrek jelentek meg Kfar Ecion kibucban.

„Ha egyetlen szóval kellene leírnom a bátyámat az a ’hős’ lenne.” – szólt a gyászolókhoz az éjféli temetésen az áldozat bátyja, Moshe.

„Ki más tudta volna halálos késszúrás után előhúzni a pisztolyát, átugrani a kerítésen és lelőni a támadóját, hogy az másokat már ne bánthasson? Nem csak halálában, de élete minden aspektusában hős volt.”

Nemcsak Moshe, de a megemlékezők mindegyike erős meggyőződésekkel bíró emberként írta le Fuldot, aki minden körülmények között szilárdan kitartott értékei mellett. Humorérzékkel bíró értelmiségiként, aki nemcsak családját, de országát és vallását és mélyen szerette.

A családi, katonai, internetes aktivista ismerősökön kívül Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök és David Friedman amerikai nagykövet is hivatalos részvétnyilatkozatot adott ki.

„Ari Fuld Izrael szenvedélyes védelmezője volt, emellett vérbeli amerikai hazafi. Megtestesítette mindazt, ami a legnagyszerűbb ebben a két országban. Rendkívüli űrt hagy maga után. Vígasztalást kívánunk a családjának, emléke pedig legyen áldott. ”

Forrás: Jpost, Israel National News