Nemzetközi elfogatóparancs Varga Béla ellen – San Franciscoban és New Yorkban tárgyalt a TEV elnöke

Bodnár DánielEgyebek mellett a szökésben lévő neonáci provokátor ügyében egyeztetett Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) elnöke az Egyesült Államokban. Mint ismert 9 rendbeli terrorista fenyegetésből eredő bűncselekmény és 250.000USD (55 millió HUF) összegre elkövetett óvadékcsalás ügyében kőrözik Varga Bélát, a kuruc.info neonáci portál tulajdonosát.

Bodnár a San Francisco-i főügyésszel, George Gascónnal és helyettesével tárgyalt az Egyesül Államok joghatósága elől elmenekült Varga nemzetközi körözéséről, kiadatásának folyamatáról és a magyarországi, a Jobbik felső vezetéséhez köthető kapcsolati háló feltérképezésének állásáról.

A gyűlöletcselekmények jogi megítélésével foglalkozó TEV által a magyarországi bírói kar számára kidolgozott oktatási program és az ezzel kapcsolatos kaliforniai gyakorlat is a megbeszélés tárgyát képezte.

További tárgyalások folytak az ügyben Andy David izraeli főkonzullal, az izraeli külképviselet aktívabb bevonásáról.

Végül a New York-i Wiesenthal központban, Mark Weitzman igazgatóval a hazai zsidóságot foglalkoztató alapvető kérdéseken túl a kanadai kormányzat és hatóságok bevonásáról folytak tárgyalások.