Nácik gyalázták meg a zsidótemetőt Tatabányán

tatabanya3Ismeretlen tettesek meggyalázták a Tatabánya-Felsőgalla tatabanya1külső területén lévő zsidó temetőt. A város polgármestere elítélte a gyalázatos sírrongálást. Az ügyben a Tett és Védelem Alapítvány is feljelentést kíván tenni.

„Nácik gyalázták meg a tatabányai zsidótemetőt” – számolt be atv.hu-n. A rongálásról fényképek is készültek, melyeken jól látszik, hogy a tettesek horogkereszteket, valamint „holokamu”, „büdös zsidók” és „holokauszt nem volt, de lesz” feliratot festettek a sírokra.

A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) álláspontja szerint a gyalázatos sírrongálással a kegyetletsértésen túl a holokauszttagadás büntettét is elkövették, mely 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ilyen gyalázatos tettek nem maradhatnak következmények nélkül, ezért a TEV feljelentést kíván tenni az ismeretlen tettesek ellen.

A tatabányai önkormányzat már feljelentést tett és a hatósági vizsgálat után rendbe teszi a sírokat – tudatta Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere.

„Minden tisztességes és jóérzésű tatabányai ember nevében mélységesen elítéljük ezt a szégyenletes cselekedetet. Bizakodunk abban, hogy az illetékes hatóságok az elkövetők nyomára bukkannak, és így elnyerik méltó büntetésüket megbocsáthatatlan tettükért” – olvasható a városvezető közleményében.

tatabanya4