Montpellier muszlim városi tanácsosának horogkeresztes tortája

Montpellier helyi képviselőjét korábban már megbírságolták náci karlendítés miatt.

 

 

Djamel Boumaaz a Facebookon is megosztott egy képet a tortáról. „Csodálatos napot töltöttem a családommal, zenével és ételekkel az SS-hez tartozó barátom otthonában. Azután megérkezett a születésnapi torta, mely az SS-hez tartozó barátom ajándéka volt” – írta negyvenedik születésnapja megünnepléséről.

A Wiesenthal Központ nyilatkozatot adott ki, amelyben tudatták, hogy tiltakozó levelet küldtek Benedetto Zacchirolinak, a Városok a Rasszizmus Ellen Európai Koalíciója elnökének, amelyben sürgették, hogy ítéljék el Boumaaz viselkedését, és gyakoroljanak nyomást Montpellier polgármesterére, hogy vegye el a férfitól a városi tanácsban betöltött tisztségét.

A posztot később levették a Facebookról, és a felhasználó Twitter-oldalát is felfüggesztették. Boumaazt korábban már megbírságolták egy kifordított náci karlendítés (quenelle mozdulat) miatt. Ez a mozdulat Franciaországból terjedt el, és korunk antiszemitizmusának jelképévé vált. Franciaországban tiltott mozdulatnak minősül, így amikor Boumaaz a városi tanács gyűlésén ezzel üdvözölte a résztvevőket, megbüntették (ám tisztségét nem vették el tőle).

A muszlim férfi korábban a szélsőjobboldali Nemzeti Front párt tagja volt, ahonnan azért lépett ki, mert nem értett egyet Marine Le Pen „muszlimellenes megnyilvánulásaival”. Egyébként jó kapcsolatokat ápol a közismert holokauszttagadó Alain Sorallal, és szoros barátja az antiszemita színész Dieudonne M’bala M’bala is (akinek a quenelle mozdulatot is „köszönhetjük”). Boumaaz a Nemzeti Front 2014-es helyhatósági választási listájának második helyén állt. 2016-ban a városi ügyészség vizsgálatot indított a Twitter-fiókja miatt, mivel azon a „kutyák és zsidók számára tilos a belépés” felirat díszelgett, a posztokban pedig rendszeresen kigúnyolta, illetve tagadta a holokausztot.

 

forrás: zsido.com