A Google-ben nem jelennek meg többet a náci és holokauszttagadó oldalak

Sajtóhírek szerint a Spanyolországból indított keresések találatai között nem jelennek meg többet a náci ideológiát népszerűsítő és a holokausztot tagadó oldalak.

 

A zsidók jogvédelmével foglalkozó Lawfare Project számos kérelmet nyújtott be spanyol zsidó közösségek képviseletében a Google-nek, amiért a kereső rasszista és antiszemita oldalakat is feldobott a találatok között. A cég jogászai megvizsgálták a beadványokat és ezután sok kifogásolt oldal már nem elérhető rajtuk keresztül a spanyolországi kereséseknél – olvasható a jpost.com cikkében.

Ez az első alkalom, hogy a Google ilyen észrevételek után letiltott zsidókat gyalázó oldalakat – legalább is így tudják az ügyben érintettek. A Lawfare Project szerint ez fordulópont lehet a Google gyakorlatában. A szervezet alapítója Brooke Goldstein szerint sokan az első lépést a radikalizálódás útján az antiszemita tartalmak hatására teszik meg.

Februárban a Financial Times arról írt, hogy a Facebbok, a YouTube és a Twitter a gyűlöletet keltő tartalmak csaknem háromnegyedét 24 órán belül eltávolítja a felületeikről. Pár éve ez az arány még csak 28 százalék volt.

 

forrás: zsido.com