„Mi a gond a felsőoktatással? Először is, hogy túl sok benne a zsidó” – újabb antiszemita poszt a jobbikos Ángyán Tamástól

képÁngyán Tamás, a Jobbik Zala megyei képviselőtestület tagja újabb antiszemita bejegyzést tett közzé május 20-án Facebook oldalán. Ezúttal „Tóth Zs Izisz” nevű felhasználó képét és írását osztotta meg, amelyben arról értekezik a szerző, hogy „zsidók hogyan veszik át az uralmat Magyarországon”. A hosszú kommentben többek között ez olvasható:„Úgy látszik a történet folyatásából, hogy a zsidók nem tettek le a már teljesen lelepleződött alattomos szándékukról: Magyarország-, a Kárpát-medence teljes megszerzéséről és birtoklásáról!”

Egy másik részben pedig ezt írja:„Mi a gond a felsőoktatással? Először is, hogy túl sok benne a zsidó. Nem, nem is túl sok, a társadalomtudományi, és úgy általában a hatalomgyakorláshoz közeli tudományokat tömörítő karokon szinte kizárólag zsidó oktatók vannak. Úgy gyűlnek oda, mint trágyára a legyek. Egyesek kipában járnak-kelnek a folyosókon, de van olyan felsőoktatási intézmény, ahol nem lehet leülni nyugton ebédelni anélkül, hogy egy zsidó tanár beülne a szemben lévő asztalhoz és kulturális hagyatékának megfelelően elkezdené az orrát jó alaposan kitakarítani.”