Magyar Hajnal: „Háborús bűnösök a zsidók?”

mh„Ha a zsidók is magyarok, és a magyarok háborús bűnösök… Akkor a zsidók is háborús bűnösök?” – jelent meg a Magyar Hajnal saját oldalán február 27-én. Bejegyzés egyébként a Political Capital egy 2013-as közvélemény-kutatására reflektál, miszerint a magyarok döntő többsége alapvetően a németeket tartja felelősnek a holokausztért.

Ilyen és ehhez hasonló kijelentések tarkítják az írást: „a cionista rasszisták szerint csak a fehér, keresztény ember lehet kollektíven bűnös. Szerintük a magyarság felelős a ‘holokausztért’, de a zsidók nem felelősek az általuk elkövetett népirtásokért”.

A 2013 októberében megalakult Magyar Hajnal Párt magát nemzetinek és nacionalistának tartó új párt már több helyen ki verte a biztosítékot. Február 13-án behívatta Nagy Andor tel-avivi magyar nagykövetet az izraeli külügyminisztérium. Rafi Schutz, a külügyminisztérium európai ügyekért felelős főigazgató-helyettese mély aggodalmát fejezte ki a magyarországi antiszemita incidensek és nyilatkozatok miatt, elmondása szerint komoly kétségek merültek fel benne arról, hogy Magyarország egyenes és bátor módon hajlandó foglalkozni a múltjával. Schutz kitért a Magyar Hajnal választási indulásának veszélyeire is – számolt be a hvg.hu.