Kirúgta a BBC a zsidókat „hazug söpredéknek” nevező vezető munkatársát

Elbocsátotta a BBC az egyik vezető munkatársát, miután a Facebookon „hazug söpredéknek” nevezte a zsidókat, és Izrael első miniszterelnökét, David Ben-Guriont Adolf Hitlerrel hasonlította össze.

Dawn Queva holokauszttagadó bejegyzéseket is megosztott, a fehéreket „mutáns megszállóknak” és „barbároknak”, vérszomjas ragadozónak, gyilkos népirtó tolvaj parazita deviáns fajtának” nevezte, és több alkalommal kritizálta Izraelt és a cionizmust. Queva Facebook-bejegyzéseit azóta törölték.

A BBC közleménye szerint a vállalat

„nem tolerálja az antiszemitizmust, az iszlamofóbiát vagy a bántalmazás bármely formáját, és szükség esetén meghozza a megfelelő fegyelmi intézkedéseket”.

A munkatársak dolgozói elégedettsége és jóléte mindig a legfontosabb, jól bevált és megbízható folyamatokkal rendelkeznek a hozzánk intézett kérdések, aggodalmak vagy panaszok kezelésére, valamint egy sor támogatás áll rendelkezésre mindazok számára, akiknek erre szükségük van – közölte a tévétársaság arra utalva, hogy néhány zsidó munkatársa elégedetlen volt a Queva-ügy miatt.

Andrew Neil, a BBC volt műsorvezetője az X-en azt írta, volt kollégái szerint jelenleg „borzalmas” és „ijesztő” zsidónak lenni a BBC-nél. Később hozzátette: hisz abban, hogy a BBC helyesen fog cselekedni.