Izraelt hibáztatja a legújabb londoni plakátkampány

„Izrael újra gyermekeket gyilkol, élvezd a hétvégét” — hirdetik a londoni buszmegállóban megjelenő plakátok nem sokkal azután, hogy a zsidó államra több, mint 700 rakétát lőttek ki Gázából iszlamista terroristák.

Egy antiszemita kampány keretében Izraelt állították be agresszorként a dzsihád londoni támogatói, felbuzdulva az ezt megelőző, hasonló tartalmú nagy sikerű hirdetéseken.

Fotó: btnews

Az rakétatámadások felelősei helyett az áldozatot rágalmazó üzenetek többek között vonatállomásokon és számos épületen is feltűntek a brit fővárosban.

Fotó: btnews

Egy az Izrael meghódítására utaló, „Visszatérünk” üzenetet hirdető plakátot egy londoni metrókocsin szúrtak ki.

A kampány kiváltó oka a szombat reggel óta Gázából dél-Izraeli civilekre kilőtt 750 rakétát követő izraeli válaszcsapás volt, melynek során az Izraeli Védelmi Erők a Hamászhoz és az Iszlám Dzsihádhoz tartozó terrorcélpontokat támadtak.

Hatszáz rakétát lőttek egy nap alatt Izraelre, négy halott

Négyre emelkedett az izraeli halálos áldozatok száma az egy napja tartó palesztin rakétatámadásokban. Tizennégy izraeli megsebesült. Összesen 600 rakétát lőttek ki a palesztin terroristák a Gázai övezetből. Cikkünk folyamatosan frissül. 20:00 Tanítási szünetet rendeltek el az izraeli hatóságok a gázai határ 40 kilométeres körzetében. A munkahelyek is csak akkor nyithatnak ki, ha van óvóhelyük.

Több száz izraeli megsérült, négyen pedig életüket vesztették a rakétatámadások során.

A Hamász által ellenőrzött gázai „egészségügyi minisztérium” információi szerint 23-an vesztették életüket a gázai oldalon az izraeli megtorló légicsapások során.

Egy gázai terhes asszonnyal és 14 hónapos kisbabájával egy célt tévesztett, Izraelre kilőtt iszlamista rakéta végzett. Mint általában, az Izrael-ellenes propagandisták a dzsihád-okozta tragédiát ezúttal is a zsidó állam befeketítésére használták fel.

Az iráni támogatást élvező Iszlám Dzsihád megerősítette, hogy a gázai halálos áldozatok közül heten a terrorcsoportjuk tagjai voltak.

Forrás: Neokohn