Fideszes képviselő: A Rotschildok verték le a szabadságharcot – Videó

HargitaiSajátos elméletet fogalmazott meg az 1848-49-es szabadságharc leveréséről március 15-i ünnepi beszédén Hargitai János, Mohács fideszes parlamenti képviselője, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője. Szerinte valójában Rotschildok verték le az 1848-as szabadságharcot, ők pénzelték Jellasics és az orosz cár hadjáratát, és mozgatták a háttérből a Habsburgokat – számolt be a P-monitor.

„A nemzetközi bankvilág már azokban az időkben is a nemzetek felett, nemzetközi szinten volt megszervezve” – szólt Hargitai fő üzenete. „A bécsi bank, aminek akkor pénzverési és hitelezési monopóliuma volt Magyarországon, valójában a Rothschildok kezében lévő magánbank volt. A Rothschildok pénzügyi érdekeit alapvetően sértette, ha Magyarország önállóvá válik és pénzügyileg önállóvá válik. Ezért a Rothschildok pénze kellett, hogy Jellasics elinduljon ellenünk, és főleg a Rothschildok pénze kellett, hogy az oroszok azzal a 200 ezres sereggel elinduljanak a magyar seregek ellen, aminek törvényszerű csatavesztés lett a vége. Ennek a bankvilágnak a szorításából kellett kitörnünk az elmúlt négy évben is, el kellett érnünk azt, hogy pénzügyileg önállóak legyünk, mert épp ’48 példája bizonyítja azt, hogy ha egy ország pénzügyileg nem önálló, akkor hiú ábránd a nemzeti fejlődés, mert az, aki a pénzt adja, diktál nekünk. Diktált 1848-ban, és diktált négy éve. Akkor a Rothschildok, most az IMF.”

A Népszabadság kérdésére Hargitai János elmondta: a beszédet ő maga fogalmazta meg saját kútfőből, nem pártja utasítására. Az 56 éves Hargitai elvégezte a tanárképző főiskolán a történelem szakot, és 1985 előtt még tanított történelmet. A politikus nem állítja, hogy neki lenne igaza, de azt gondolja, hogy a történelmi forrásokból akár az ő beszédében elhangzott következtetéseket is le lehet vonni.

https://www.youtube.com/watch?v=ico3ehF9f50