Egy strájmlit viselő ultraortodox férfi földre vitte támadóját

Meglepő fordulatot vett egy szokványosnak tűnő antiszemita inzultus a belga városban.

Az egész úgy kezdődött, mint megannyi számtalan más antiszemita incidens Antwerpenben: egy férfi sértéseket kiabált és fenyegető gesztusokat tett a belga város nagyszámú ultraortodox zsidó közösségének tagjaira. A vasárnap a város központi pályaudvarának közelében történt incidens azonban váratlan fordulatot vett, írja a JTA.

Miután a támadólag fellépő személy meglendítette a karját, hogy megüsse a vele szemben álló, haredi öltözetet és strájmlit viselő férfit, a leendő áldozat hirtelen ellentámadásba lendült, és földre vitte támadóját. Ott is tartotta, amíg a rendőrség megérkezett és őrizetbe nem vette a gyanúsítottat.

Az esetet videóra vette egy csoport fiatal, akik egy ház ablakából szemlélték a történteket:A JTA-nek az esetről nyilatkozó Shomrim elnevezésű zsidó védelmi szervezet szóvivője nem volt hajlandó információt szolgáltatni a videón látható férfiakról. Azt azonban elmondta, hogy idén már legalább 20 hasonló jellegű antiszemita incidens történt, és ez sokkal éberebbé tette Antwerpen zsidó közösségét az ilyen esetekkel szemben.

forrás